Русия има намерение да разглежда ситуацията около "блогъра" Алексей Навални

...
Русия има намерение да разглежда ситуацията около "блогъра" Алексей Навални
Коментари Харесай

Русия смята ситуацията около Навални за провокация

Русия има желание да преглежда обстановката към "блогъра " Алексей Навални за долнопробна провокация до тогава, до момента в който не получи доказателства. Това съобщи във вторник непрекъснатият представител на Москва в Организацията за възбрана на химическите оръжия (ОЗХО) Александър Шулгин, съобщи ТАСС.

По-рано във вторник ОЗХО разгласи, че в кръвта на съветския опозиционер Алексей Навални е намерено вещество от вида на "новичок ". Навални беше лекуван в Берлин предишния месец за допустимо отравяне с това нервнотоксично вещество, откакто се почувства зле и след това изпадна в кома по време на вътрешен полет в Русия.

Шулгин сподели още, че Русия няма желание да се оправдава пред западните страни.

"Въпреки всички апели от подозрителен вид към нас (Е.) да проведем национално следствие, да си сътрудничим с ОЗХО и така нататък, ние заявяваме, че Русия на никого не е длъжна: нито на Германия, нито на други страни, които безапелационно и без доказателства настояват, че Русия сякаш била отговорна за "отравянето " на Навални ", сподели съветският посланик и добави, че Германия е длъжна да отговори на съветските претенции за правна помощ и да й даде всички материали и материални доказателства, които съгласно немската страна потвърждават осъществяването на закононарушение против съветски жител.

От своя страна немският външен министър Хайко Маас, представен от Ройтерс, съобщи, че потреблението на нервозен сътрудник не е двустранен проблем сред Германия и Русия, а интернационален въпрос.

Той сподели, че анализът на ОЗХО е разполагаем на всичките 193 страни-членки на организацията и отчетът й значи, че Русия не може повече да си намира извинения да не дава отговор. Маас добави, че за Германия "всяка приложимост на химическо оръжие е изцяло неприемлива и не може да остане без отговор ", съобщи Българска телеграфна агенция.

На среща на изпълнителния комитет на ОЗХО Германия и съдружниците й приканиха Москва да направи цялостно следствие и да изясни по какъв начин Навални е бил токсичен с нервнотоксично вещество с военна приложимост.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР