Русия има и ще има много сериозни проблеми с политическия

...
Русия има и ще има много сериозни проблеми с политическия
Коментари Харесай

Георги Цветков: Русия има и ще има много сериозни проблеми с политическия ислям и с ислямизма

Русия има и ще има доста съществени проблеми с политическия ислям, с ислямизма, заради географската картина, която съществува в страната. Някога още починалият Алекс Алексиев беше обърнал внимание на това, че Южна Русия, след договорката с клана Кадирова се дерусофицира и съветското население се изтегля от там. И това не важи единствено за един стеснен географски район. Знае се каква е демографската картина и трендовете изобщо в Русия, което още веднъж слага въпроса, по какъв начин откакто те знаят от 30  г. насам, че имат проблем с ислямския тероризъм, толкоз елементарно могат да позволяват осъществяването на толкоз огромен терористичен акт (бел.ред. терористичното нахлуване в концертната зала " Крокус Сити Хол " ).

Този коментар направи в предаването " България, Европа и светът на фокус " на Радио " Фокус " Георги Цветков, специалист по национална сигурност.

Попитан къде другите тълкования за терора в Москва се пресичат, Цветков отговори: " Започнах да се чудя дали изобщо има пресечна точка на другите тълкования. Защото, като изключим обстоятелствата, които са известни и то в това число от записите от постройката и залата. Оттам нататък, в действителност имаме извънредно противоположни трактовки на това, какво се случва. Много бързо съветската страна упрекна Украйна, като я назова също така гнездо, многогодишно даже, гнездо на международния тероризъм, в случай, че за това няма никакво съображение. Даже, в случай че си приказваме за терористични организации, явно Русия поддържа връзки с “Хамас ", “Хисбула " и така нататък Така че меко казано е несериозно. От друга страна, беше декларирано, че тези таджики, оповестените към този момент за отговорни импровизирано, че са бягали към Украйна, което също е извънредно подозрително. Напротив, по всичко наподобява, че в случай че се следва тази версия, те са отивали към Беларус. Даже преди да бъдат хванати хипотетичните причинители, към този момент имаше известия, че Украйна по някакъв метод е забъркана, като това е близо до парадокса ", изясни специалистът.

Според Цветков обвиненията против Украйна и косвено против Запада идват да маскират един доста сериозен неуспех в сигурността: " Без да влизаме в някакви тайни теории ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР