Русия и Украйна заявиха днес, че ситуацията на бойното поле

...
Русия и Украйна заявиха днес, че ситуацията на бойното поле
Коментари Харесай

Войната днес: Тежки боеве в Донецка област

Русия и Украйна обявиха през днешния ден, че обстановката на бойното поле в Донецка област е сложна, като и двете страни настояват, че сполучливо са отблъснали противников офанзиви, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Така наречената Донецка национална република е един от четирите региона в Украйна, които Москва анексира през септември след референдум, наказан от Украйна и съдружниците ѝ като " мним и насилствен ".

Ръководителят на назначената от Москва администрация в окупираните елементи на Източна Украйна Денис Пушилин сподели, че напредването в някои региони е затруднено, само че добави, че повече от половината от територията на Донецка област е под контрола на Русия.

Агенция Ройтерс отбелязва, че не е съумяла да удостовери тази информация посредством самостоятелни източници.

Заради тежките боеве в района през последните седмици е мъчно да се реши кои елементи от Донецка област са под контрола на Русия или Украйна. Украинското висшо командване през днешния ден заяви в своята ежедневна сводка за военните дейности, че неговите сили са отблъснали съветските сили на 10 места в района.

" Ситуацията остава сложна, врагът се пробва да контраатакува, само че нашите подразделения в този момент удържат всички позиции ", съобщи Пушилин пред РИА Новости. " Не постоянно е допустимо да напредваме ", добави той.

Руски подразделения са обкръжили град Мариинка и по неговите улици се водят тежки боеве, заяви през днешния ден ТАСС, базирайки се на различен назначен от Москва чиновник. Генералният щаб на украинските въоръжени сили сподели, че негови елементи са отблъснали съветска офанзива против намиращия се на фронтовата линия град.

Продължителният съветски обстрел по фронтовата линия в Донецка област изцяло е разрушил град Бахмут и е нанесъл тежки вреди по град Авдеевка, който се намира в центъра на региона, сподели в петък украинският президент Володимир Зеленски. Украинският общоприет щаб през вчерашния ден заяви, че Русия продължава да концентрира напъните си за завладяване на двата града.

Британското министерство на защитата сподели, че Русия евентуално възнамерява нахлуване в дълбочина в Донецка област, само че изрази подозрение, че тя ще успее да направи това.

" Малко евентуално е съветските сухопътни сили да реализират забележителен в оперативно отношение прогрес през идващите няколко месеца ", съобщи ведомството.

Град Клинци в Брянска област в Южна Русия беше обстрелван тази нощ от Украйна, заяви губернаторът на Брянска област, като добави че няма жертви или вреди, съобщи Ройтерс.

" В резултат на задействането на системите за противовъздушна защита на съветските въоръжени сили ракетата е унищожена, като елементи от нея са паднали на територията на промишлена зона “, заяви регионалният шеф Александър Богомаз в Телеграм.

Клинци е град с към 60 000 поданици, намиращ се на към 45 км от границата с Украйна.

Ройтерс означи, че за момента не може да ревизира посредством самостоятелен източник информацията, съобщи Българска телеграфна агенция.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР