Русия и Украйна разменят пленници, информира Ройтерс. Два автобуса със

...
Русия и Украйна разменят пленници, информира Ройтерс. Два автобуса със
Коментари Харесай

Русия освободи моряците и Олег Сенцов при размяна на пленници с Украйна

Русия и Украйна разменят пленници , осведоми " Ройтерс ".

Два рейса със затъмнени стъкла и полицейски конвой напуснаха затвор в Москва тази заран. Не е ясно какъв брой души има в рейсовете, заяви очевидец пред организацията. Очаква се двете страни да създадат огромна замяна на пленници.
 Обмен на пленници сред Русия и Украйна, моряците се прибират
Обмен на пленници сред Русия и Украйна, моряците се прибират

Освободени са Олег Сенцов, Володимир Балух, Павел Гриб…

Размяната беше описвана като идна от водачите на двете страни през последните дни . Не е ясно какъв брой пленници ще разменят Киев и Москва.

Междувременно РИА " Новости " оповестява, че съветски пленници , освободени след съглашение сред Москва и Киев, са потеглили със самолети от украинското летище " Бориспол " . Освен това от Flightradar излиза наяве, че аероплан с украински пленници се е приземил в Киев.

Адвокат на един от украинските моряци, задържани от Русия, заяви, представен от ТАСС, че тази заран е почнала процедура по замяна на арестувани лица сред двете страни.

Николай Полозов разясни, че всички 24 украински моряци, взели участие в случая в Керченския пролив , са на летище " Внуково ".

Полозов изясни, че задържаните украински моряци са освободени под поръчителството на бранителя на правата на индивида в Украйна Людмила Денисова.

По непотвърдена информация измежду пленниците е украинският режисьор Олег Сенцов.

По информация на Эхо Москвы Русия и Украйна разменят пленници по формулата " 35 за 35 " . В Украйна ще бъдат върнати 24-те моряци и още 11 пандизчии, в това число Олег Сенцов.

Сред върнатите руснаци е основният редактор на РИА " Новости " в Украйна Кирил Вишински.

Според популяризираната информация Путин е помилвал 11 украинци за размяната, в това число и Сенцов.

Само преди дни на Източния стопански конгрес съветският водач Владимир Путин разгласи, че договарянията за " огромна " замяна на пандизчии с Украйна вървят към края си. Това е първият път, в който съветският президент приказва намерено за сходна замяна, откакто още преди седмици в медиите се появи информация за такова желание на Москва и Киев.
 Украйна предлага на Русия по едно и също време освобождение на арестувани
Украйна предлага на Русия по едно и също време освобождение на арестувани

Киев освобождава Кирил Вишински в подмяна на Олег Сенцов
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР