Русия и Украйна продължават да се обвиняват взаимно за кървавото

...
Русия и Украйна продължават да се обвиняват взаимно за кървавото
Коментари Харесай

Украйна и Русия се обвиняват взаимно за удара в Краматорск

Русия и Украйна не престават да се упрекват взаимно за кървавото нахлуване в Краматорск. 50 души починаха след ракетен удар против гарата на украинския град. Пет от жертвите са деца. Властта в Украйна настоя да има явен отговор от целия свят на следващото съветско военно закононарушение. От Москва споделят, че украинците са изстреляли ракетата.

Както управлението на Украйна, по този начин и Западът нямат подозрения, че Русия е причинителят на кървавата офанзива. Президентът на Съединените щати назова удара в Краматорск „ извънредно безчовечие ” на руснаците. Председателят на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен сподели в Киев, че почтени хора са били атакувани от Русия. Украинците желаят спомагателни санкции за агресора.

„ Всички водещи страни по света към този момент осъдиха съветската офанзива в Краматорск. Очакваме корав, световен отговор на това военно закононарушение ”, уточни Володимир Зеленски.

Както политическото управление, по този начин и военните в Русия отхвърлят армията да е забъркана в офанзивата против Краматорск. Според тях ракетата е изстреляна от територии, следени от Украйна.

„ Анализ на радиуса на провалите и позицията на опашната част на ракетата еднопосочно демонстрира, че тя е изстреляна югозападно от Краматорск ”, изясни представителят на Министерството на защитата на Русия Игор Конашенков.

След неуспеха в първия стадий на нашествието Русия е сменила командването на интервенцията в Украйна, споделя западното разузнаване. Новият главнокомандващ е военачалник Александър Дворников. Близо година той е бил пълководец на съветските интервенции в Сирия, за което е награден от Владимир Путин като воин на Русия.

Същевременно в разрушените от съветската войска градове още търсят останките на изчезналите. Руснаците се изтеглиха от Северна Украйна, като оставиха след себе си тежки провали и доста жертви.

„ Децата ми лежаха под руините. Извадиха ги оттова. 36 дни хората се криеха по мазетата, а руснаците не спираха да стрелят. Не позволяваха да помогнем на затрупаните ”, описа жителят на Бородянка Мария.

Украйна споделя, че избиването на цивилни в град Буча е единствено част от военните закононарушения на съветската войска. Никой не може да каже какъв брой са жертвите даже единствено в този град. Някои хора са избягали, други се водят изчезнали, а разчистването на бомбардираните здания може да отнеме месеци.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР