Русия и Украйна подписаха с ООН и Турция споразумения, проправящи

...
Русия и Украйна подписаха с ООН и Турция споразумения, проправящи
Коментари Харесай

Русия и Украйна подписаха с ООН и Турция споразумения, проправящи пътя за ключов за световните пазари износ на зърно

Русия и Украйна подписаха с Организация на обединените нации и Турция съглашения, проправящи пътя за основен за международните пазари експорт на зърно. Окончателният документ беше подписан от президента на Турция Реджеп Ердоган, генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш, министъра на инфраструктурата на Украйна Александър Кубраков и министъра на защитата на Турция Хулуси Акар. Подписването беше излъчено онлайн по Sky news.

Ердоган съобщи, че договорката ще помогне на " милиарди хора, страдащи от апетит вследствие на блокадата, и ще понижи продоволствената инфлация ".

Според него, съглашението ще влезе в действие през идващите няколко седмици и би трябвало да усили размерите на експорт на снабдяване от Украйна през морските пристанища на равнищата отпреди войната.

Антониу Гутериш изрази вяра, че достигнатите договорености ще донесат изгода на жителите на тези страни, които се намират на границата на банкрута и в които живеят най-уязвими категории население. Той разгласи основаването на взаимен координационен център за мониторинг на реализацията на така наречен " Черноморска самодейност " -
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР