Русия и Украйна обявиха размяна на военнопленници в четвъртък, при

...
Русия и Украйна обявиха размяна на военнопленници в четвъртък, при
Коментари Харесай

Русия и Украйна обявиха размяна на военнопленници

Русия и Украйна оповестиха замяна на военнопленници в четвъртък, при което 45 военнослужещи от всяка страна бяха върнати в своята татковина, предава " Ройтерс ".

Министерството на защитата на Русия удостовери, че 45 съветски войници бяха освободени от украински затвори, до момента в който началникът на кабинета на президента на Украйна, Андрий Йермак, заяви, че 45 украински войници и двама цивилни са били върнати в Украйна.

В обява в приложението за известия Telegram Ермак сподели, че някои от освободените са се сражавали в Мариупол и завода за стомана Азовстал в южния град, а други са се сражавали на фронтовата линия другаде.

" Всеки от тях е воин ", сподели Йермак.

Украинският омбудсман по правата на индивида Дмитро Лубинец сподели, че множеството от освободените са " съществено ранени " и всички ще преминат рехабилитация.

В обособена обява Йермак сподели, че на две деца на шест и на 10 години е било позволено да се върнат в Украйна след освобождението на майка им, боен доктор, предишния октомври.

Русия и Украйна периодично са си разменяли групи пленници в хода на войната, която е към този момент 17-ти месец.

Лубинец сподели, че 2576 украинци са били освободени при замяна на пандизчии от началото на пълномащабното навлизане на Русия в нейния комшия през февруари 2022 г.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР