Русия и Украйна едновременно съобщиха за стотици убити вражески войски

...
Русия и Украйна едновременно съобщиха за стотици убити вражески войски
Коментари Харесай

Москва и Киев съобщиха за стотици убити в сраженията за Бахмут

Русия и Украйна по едно и също време оповестиха за стотици убити противников войски в границите на 24 часа в сраженията за контрола на Бахмут, съобщи Ройтерс.

 

Градът към момента е в ръцете на украинските сили, само че руснаците напредват, като фронтовата линия към този момент съставлява дребната река Бахмутка, която разделя града на две елементи.

 

“През последните 24 часа съветските сили са подхванали 16 офанзиви в Бахмут. По време на конфликтите 221 врагове (руски бойци) са били убити, а 314 са получили разнообразни степени на пострадване ”, заяви Сергий Черевати - представител на украинските сили, ситуирани в източната част на страната.

 

Същевременно съветското министерство на защитата разгласи, че 210 украински бойци са били убити на фронта в Донецка област, без да уточни съответно Бахмут.

 

Ройтерс отбелязва, че известията за жертвите на двете войващи страни не могат да бъдат доказани от самостоятелен източник.

 

И Киев, и Москва публично признават за голям брой жертви в Бахмут.

По данни на английското разузнаване от събота бойците на съветската частна военна компания “Вагнер ” са взели под контрола си по-голямата източна част от Бахмут. Тази информация бе обявена първо от ръководителя на “Вагнер ” Евгений Пригожин още в сряда.

 

Преди ден Пригожин пък съобщи, че неговите бойци към този момент са на 1,2 километра от административния център на града, който се намира на западния бряг на река Бахмутка.

 

Според Русия завладяването на Бахмут ще пробие дупка в украинската защита и ще съставлява сериозна стъпка в завладяването на цялата Донбаска област - основна цел на Москва. Киев от своя страна твърди, че сраженията за Бахмут изтощават най-хубавите войскови елементи на Русия.

 

Междувременно Пригожин разгласява видеозапис, на който стои на покрива на къща в съвсем напълно опустошения Бахмут и възкликва: “Ние ще победим! ”. Във видеото той се пошегува, че счита следващата година да се кандидатира за президент, само че не на родната си Русия, а на Украйна.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР