Русия и Сърбия обвиняват пронатовското и прозападното влияние за въоръжената

...
Русия и Сърбия обвиняват пронатовското и прозападното влияние за въоръжената
Коментари Харесай

Москва: Напрежението с Косово е свързано със санитарните кордони на НАТО

Русия и Сърбия упрекват пронатовското и прозападното въздействие за въоръжената акция на косовската полиция в доминираното от сърби Северно Косово, което провокира п окачване на напрежението в района, осведомят АП и ТАСС.

Вчера косовската полиция стартира полицейска акция, а Сърбия приведе въоръжените си сили в бойна подготвеност . Руски чиновник към Организация на обединените нации беше измежду десетките задържани от косовските управляващи.
 Организация на обединените нации в Косово прикани за неотложно освобождение на арестувани чиновници
Организация на обединените нации в Косово прикани за неотложно освобождение на арестувани чиновници

" Всяка щета за личния състав на Организация на обединените нации ще бъде посрещната с най-висока степен на дипломатически и интернационалните правни ограничения "

Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров разяснява, че случаят е провокиран от тези, които желаят да основат " хигиеничен кордон " сред Русия и Балканите и тези, които желаят да тласнат всички към НАТО.

" Що се отнася до събитията в Косовска Митровица, сходни провокации са дело на тези, които желаят да трансфорат Балканите в " хигиеничен кордон " против Русия ", разгласи Лавров на конференция след диалози със словенския си сътрудник Миро Церар.

Лавров предизвести, че задачата е всички страни в района да бъдат вкарани в НАТО.
 Мисията на НАТО приканва за успокоение в Косово
Мисията на НАТО приканва за успокоение в Косово

КФОР следи и координира с управляващите, само че войските на НАТО не са в подготвеност

Видяхте, че всички запаси бяха употребявани за споразумяване на разногласието с формалното име на Македония. Както виждаме в този момент, Сърбия е принуждавана да одобри независимостта на Косово и това ще открие пътя за присъединение на още западнобалкански територии към НАТО. Всичко това е доста тъжно. Обсъдихме обстановката в този район с моя сътрудник през днешния ден. Ние виждаме, че Словения, макар че е член на НАТО и Европейски Съюз, не поддържа концепцията за " санитарни кордони ", изясни Лавров позицията на Москва.

Сръбският президент Александър Вучич съобщи, че водените от НАТО миротворци в Косово са " излъгали " , откакто оповестиха, че авансово са уведомили Белград за полицейската акция.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР