Русия и Китай подписаха най-големия досега договор за доставка на

...
Русия и Китай подписаха най-големия досега договор за доставка на
Коментари Харесай

Русия сключи с Китай най-голямата досега сделка за доставки на зърно - за милиарди долари

Русия и Китай подписаха най-големия до момента контракт за доставка на зърно на обща стойност към 25,7 милиарда $. Това заяви пред ТАСС водачът на самодейността " Нов сухопътен зърнен кулоар " Карен Овсепян по време на бизнес форума, извършен в Пекин в навечерието на откриването на третия интернационален конгрес " Един пояс - веднъж ".

" Подписахме един от най-големите контракти в историята на Русия и Китай - за съвсем 2,5 трилиона рубли (около 25,7 милиарда долара) - за доставка на зърнени култури включително бобобови и маслодайни, в размер общо 70 милиона тона в границите на 12 години ", споделя Овсепян. Това значи на процедура, че приблизително годишно в идващите 12 години, Русия ще получава от експорт на зърнени култури за Китай над 2,1 милиарда $.

Овсепян отбелязва, че тази самодейност ще способства за нормализиране на експортната конструкция в границите на " Един пояс, веднъж ". " Ситуацията е такава, че Русия несъмнено замества " с лихвите " изгубените размери зърно от украинския експорт за сметка на Сибир и Далечния изток ", акцентира Овсепян.

Той също по този начин анонсира идното пускане на сухопътната зърнена самодейност. " В края на ноември - началото на декември на среща на държавните ръководители на Русия и Китай ще бъде подписан междудържавен контракт за " Нов сухопътен зърнен кулоар ", показва още той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР