Русия и Китай подкрепят олимпийските ценности и съвместно се противопоставят

...
Русия и Китай подкрепят олимпийските ценности и съвместно се противопоставят
Коментари Харесай

Путин: Русия и Китай са заедно срещу политизацията на спорта и демонстративните бойкоти

Русия и Китай поддържат олимпийските полезности и взаимно се опълчват на политизацията на спорта и демонстративните протести. Това съобщи съветският президент Владимир Путин във вторник на онлайн среща-разговор със състезатели от съветския олимпийски тим, предават ТАСС и Агенция " Фокус ".

„ Заедно [с Китай] ние се противопоставяме на политизирането на спорта и демонстративните протести. Ние поддържаме обичайните олимпийски полезности, преди всичко равенството и справедливостта “, сподели той.

По думите на Путин, на откриването на игрите в Пекин той ще има среща с президента на Китайската национална република Си Дзинпин.

„ Със сигурност ще очертаем нови проекти за взаимоотношение, в това число като вземем поради нашите съглашения за осъществяване на Годините на руско-китайското съдействие в региона на физическата просвета и спорта “, добави той.

Руският водач означи, че огромните интернационалните надпревари също служат като добре прочут тласък за разпространение на спорта в обществото. Считам за тяхна съществена задача да приобщават допустимо най-вече жители към спорта и да укрепват другарството сред народите “, сподели Путин.

В същото време президентът уточни явен факт – „ равнището на локалната поддръжка за спорта директно въздейства върху интензивността на развиването на всеобщия спорт и здравословния метод на живот в района, разрешава ви да намирате и подкрепяте надарени деца и да обучавате нови генерации представители на елитния спорт “.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР