Русия и Китай направиха днес съвместно изявление след разговорите между

...
Русия и Китай направиха днес съвместно изявление след разговорите между
Коментари Харесай

Путин и Си със съвместно изявление: Русия ще положи усилия за мирни преговори във възможно най-кратък срок

Русия и Китай направиха през днешния ден взаимно изказване след диалозите сред президентите Владимир Путин и Си Цзинпин. Ройтерс разгласява буквално частта от изказването, която се отнася до войната в Украйна:

Руската страна прави оценка позитивно обективната и безпристрастна позиция на китайската страна по украинския въпрос.

Страните се опълчват на това каквито и да било страни и техните блокове да накърняват законните ползи в региона на сигурността на други страни за приемане на военни, политически и други преимущества.

Китайската страна прави оценка позитивно готовността на съветската страна да постави старания за обновяване на мирните договаряния във допустимо най-кратък период.

Русия приветства готовността на Китай да играе позитивна роля в политико-дипломатическото споразумяване на украинската рецесия и градивните хрумвания, изложени в направения от китайската страна документ " Относно позицията на Китай за политическото споразумяване на украинската рецесия ".

Китай и Русия означават, че за разрешаването на украинската рецесия е належащо да се зачитат основателните опасения на всички страни в региона на сигурността, да се предотврати образуването на блокова борба и да се спрат дейностите, които в допълнение подхранват спора.
" Страните акцентират, че виновният разговор е най-хубавият метод за трайно разрешаване на украинската рецесия, а интернационалната общественост следва да поддържа градивните старания в това отношение ".

Страните приканват за преустановяване на всички стъпки, които способстват за ескалация на напрежението и удължение на военните дейности, с цел да се избегне по-нататъшното утежняване на рецесията до степен, в която тя може да премине в неконтролируема фаза. Страните се опълчват на всички едностранни наказания, наложени в прорез със Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

" Страните повтарят, че не може да има спечелили в нуклеарна война и тя в никакъв случай не би трябвало да бъде отприщвана “, се споделя в взаимното изказване. Освен това в документа страните удостоверяват уговорката си към отговорностите си по Договора за неразпространение на нуклеарните оръжия (ДНЯО) и дават обещание да „ продължат да координират напъните “ за опазване и подсилване на този Договор.

Русия и Китай приканват всички страни да предизвикват такива универсални човешки полезности като мир, развиване, тъждество, правдивост, народна власт и независимост, да вземат участие в разговор, а не в борба, да ползват приобщаващ, а не извънреден метод, спокойно общуване, гонене на взаимноизгодно съдействие, поощряване на мирното развиване на света.

„ Страните означават, че връзките сред Русия и Китай, макар че не са военно-политически съюз, сходен на съюзите, основани по време на Студената война, превъзхождат тази форма на междудържавно взаимоотношение, нямат блоков и конфронтационен темперамент и не са ориентирани против трети страни “, се отбелязва в изказването на Руската федерация и Китай, което бе подписано от водачите на двете страни след договарянията в Москва и оповестено на уеб страницата на Кремъл.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР