Русия и Китай бойкотираха наречена от Москва недопустима видеоконференция при

...
Русия и Китай бойкотираха наречена от Москва недопустима видеоконференция при
Коментари Харесай

Русия и Китай бойкотираха среща на Съвета за сигурност за химическите оръжия на Сирия

Русия и Китай бойкотираха наречена от Москва " неприемлива " видеоконференция при закрити врата в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации за химическите оръжия в Сирия, осведоми Агенция Франс Прес.

Член на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации разяснява пред информационната организация, че двете страни не са взели участие на диалозите.

По време на виртуална конференция съветският дипломат в организацията Василий Небензя заяви, че има една молба: " Тези взаимоотношения да се организират в открита среда ".

" Буди страдание това, че нашите западни сътрудници и техните съдружници упорстваха да се организира тази среща при закрити врата в неофициална среда макар лозунгите за неприкритост и бистрота в Съвета за сигурност ", означи той.

" Подобен метод е неприемлив за нас, защото подкопава прерогативите на страните, които вземат участие в Конвенцията за химическите оръжия ", акцентира посланикът на Русия.

По време на месечната среща членките на Съвета чуха отчетите на топ представителя на Организация на обединените нации по въпросите на разоръжаването Изуми Накамицу и ръководителя на Организацията за възбрана на химическите оръжия Фернандо Ариас.

В началото на април беше оповестен отчет, в който за първи път Дамаск се упреква за три офанзиви с химически оръжия през 2017 година Според Москва Сирия е унищожила програмата си за химически оръжия.

От английската дипломатическа задача в Организация на обединените нации оповестиха, че срещата във вторник е била проведена в закрит формат, с цел да се разреши на членките на Съвета и на Сирия намерено да разменят отзиви и да зададат въпроси. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР