Русия и Иран ще ускорят работата по голямо ново междудържавно

...
Русия и Иран ще ускорят работата по голямо ново междудържавно
Коментари Харесай

Русия работи по ново голямо споразумение с Иран

Русия и Иран ще ускорят работата по " огромно ново междудържавно съглашение ", съобщи съветското външно министерство, съобщи Ройтерс.

Ведомството не даде детайлности за обсега на съглашението, което идва на фона на засилващите се политически, търговски и военни връзки сред Москва и Техеран, в които Съединени американски щати виждат мотив за угриженост.

В изказване Русия съобщи, че външните министри на двете страни са се договорили в телефонен диалог в понеделник да ускорят работата по съглашението, което се намира на " висок стадий на подготвеност ".

Миналата седмица президентът Владимир Путин беседва в продължение на пет часа в Кремъл с иранския президент Ебрахим Раиси, напомня Ройтерс.

Подобно на Северна Корея, чийто водач Ким Чен-ун се срещна с Путин през септември, Иран е върл зложелател на Съединени американски щати и може да даде на Москва военно съоръжение за войната в Украйна, където Русия необятно употребява ирански безпилотни самолети.

Миналия месец Кремъл съобщи, че Русия и Иран развиват връзките си, " в това число в региона на военно-техническо съдействие ", само че отхвърли да разяснява догатката на Белия дом, че Иран може да обмисля да даде на Русия балистични ракети.

Иранските управляващи обявиха, че военното съдействие с Русия се уголемява с всеки минал ден. Миналия месец Техеран съобщи, че е финализирал договореностите с Русия да му даде изтребители Су-35, бойни хеликоптери Ми-28 и самолети да образование на водачи Як-130./БТА.бг

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР