Русия и Иран се договориха да преминат към сетълмент в

...
Русия и Иран се договориха да преминат към сетълмент в
Коментари Харесай

Иран ще помогне на Русия да се откаже от долара

Русия и Иран се договориха да преминат към сетълмент в национални валути (рубли и риали), сподели вицепремиерът Александър Новак. Думите му се цитират от РИА Новости. Така Техеран ще помогне на Москва бързо да се откаже от $. Освен това държавните управления на двете страни, дружно с техните централни банки, разискаха връзката на платежните системи Shetab и «Мир».

Според Новак съдействието сред Русия и Иран в сегашните условия стана изключително значимо. По-специално за преноса на товари от Персийския залив. По време на срещата Русия и Иран разискаха също енергийните доставки и вложенията в петролни и газови планове. „ Обсъдихме детайлно въпроси, свързани със суаповите доставки на газ и петрол и увеличението на взаимните вложения при реализацията на петролни и газови планове “, акцентира вицепремиерът, представен от РИА Новости.

Новак сподели, че комерсиалният оборот сред Русия и Иран се е нараснал с 10 % през първото тримесечие на 2022 година До края на 2021 година беше допустимо да се реализира нарастване на индикатора с 81 %, оптималното равнище през последните години, напомни той. Според вицепремиера страните би трябвало да отстранен административните бариери и да опростят бюрократичните процедури, да ускорят процедурите по узаконяване и обявление на артикули, написа Лента.ру.

Москва упорства Индия да премине към сетълмент в национални валути. Руските управляващи упорстват за това още от оповестяването на наказания против съветски банки и възбрана за транзакции през системата SWIFT. Формата на заплащане наподобява е следната: рублите ще бъдат подадени в индийска банка и ще бъдат конвертирани в рупии и назад за доставки в противоположна посока. Въпреки това Индия не бърза да премине към нова форма на сетълмент в търговията с Русия заради волатилността на рублата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР