Русия и Индия постигнаха напредък в преговорите за планове за

...
Русия и Индия постигнаха напредък в преговорите за планове за
Коментари Харесай

Русия и Индия по-близо до съвместно производство на военна техника

Русия и Индия реализираха прогрес в договарянията за проекти за взаимно произвеждане на военно съоръжение , сподели в сряда съветският външен министър Сергей Лавров след диалози с индийския си сътрудник Субрамаям Джайшанкар в Москва, предава " Ройтерс ".

Говорейки на конференция, Лавров сподели, че това  съдействие е от стратегически темперамент и е в полза на двете страни и ще помогне за гарантиране на сигурността на евразийския континент.

Той сподели, че Москва почита желанието на Индия да диверсифицира своите снабдители на военно съоръжение и също е подготвена да поддържа желанието на Ню Делхи да създава неща, нужни на Индия в Индия.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели, че съветският президент Владимир Путин ще се срещне с Джайшанкар по-късно в сряда.

Джайшанкар сподели, че чака Путин и индийският министър председател Нарендра Моди да се срещнат идната година.

Джайшанкар сподели, че той и Лавров са разискали споровете в Украйна и Газа , както и двустранната търговия и вложенията.

Индия се трансформира в един от главните стопански сътрудници на Русия, откакто през 2022 година Западът наложи необятни наказания на Москва поради войната в Украйна.

Русия пренасочи огромна част от износа си на нефт към Индия и ускори дипломацията в границите на групата народи БРИКС, група, на която и двете страни са създатели.

Според Джайшанкар индийско-руската търговия се чака да доближи 50 милиарда $ тази година.

Той сподели, че Ню Делхи има предпочитание да подпише двустранен капиталов контракт с Русия , както и съглашение за свободна търговия с ръководения от Москва Евразийски стопански съюз.
 Лавров упрекна Съединени американски щати, че замита под килима въпроса за самостоятелна палестинска страна
Лавров упрекна Съединени американски щати, че замита под килима въпроса за самостоятелна палестинска страна

Съединени американски щати не за първи път блокират резолюция за преустановяване на огъня и даване на филантропична помощ
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР