Русия и Египет координират действия за възстановяване на либийската държавност

...
Русия и Египет координират действия за възстановяване на либийската държавност
Коментари Харесай

Лавров: Москва координира с Египет стъпки за уреждане на ситуацията в Либия

Русия и Египет координират дейности за възобновяване на либийската държавност посредством народен разговор. Това съобщи съветският министър на външните работи Сергей Лавров в изявление от през днешния ден за египетския вестник " Ахрам ", представено от ТАСС и Българска телеграфна агенция.

" Москва и Кайро координират тясно стъпките по либийското направление ", сподели той. " Задачата ни е да помогнем на либийците да преодолеят съществуващите различия, да реализират устойчиви договорености по параметрите на националното помиряване ", съобщи Лавров.

" Имаме общо виждане за пътя на възобновяване на либийската държавност посредством инклузивен народен разговор с присъединяване на представителите на водещите военно-политически сили, гражданското общество и районите ", добави съветският министър.

Той сподели, че се надява общолибийската конференция този месец в либийския град Гадамес да обезпечи прогрес по урегулирането на обстановката в Либия.

Лавров добави, че Русия поддържа дейностите на Организация на обединените нации за нормализиране на ситуацията в Либия посредством избори и конституционни промени.

Днес съветският министър ще се срещне в Кайро с египетския си сътрудник Самех Шукри.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР