Русия и другите съюзници на венецуелския президент Николас Мадуро трябва

...
Русия и другите съюзници на венецуелския президент Николас Мадуро трябва
Коментари Харесай

САЩ: Руснаците да напуснат Венецуела!

Русия и другите съдружници на венецуелския президент Николас Мадуро би трябвало да си тръгнат от Венецуела. Това съобщи държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео, представен от "Ню Йорк поуст ".

"Руснаците би трябвало да си вървят " и "всички други страни, които пречат на венецуелците да възстановят демокрацията, би трябвало да си вървят ", съобщи той в ефира на телевизия Ей Би Си.

Американският посланик уточни, че ще беседва по-подробно за съветското наличие в Каракас с сътрудника си Сергей Лавров, с който ще се срещне след няколко дни в коридорите на конгрес във Финландия. "Целта е ясна ", сподели той - "искаме иранците, руснаците и кубинците да си тръгнат ".

Позициите на Москва и на Вашингтон по тематиката Венецуела остават противоположни и доближаването им сега наподобява малко евентуално. Сергей Лавров ги дефинира като несъвместими след телефонен диалог с американския си сътрудник Майк Помпео. Въпреки това съветският министър на външните работи изрази подготвеност за продължение на диалозите. Съединени американски щати поддържат опозиционния водач Хуан Гуайдо, до момента в който Русия стои зад Мадуро.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР