Русия и Беларус възнамеряват да обединят усилията си по отношение

...
Русия и Беларус възнамеряват да обединят усилията си по отношение
Коментари Харесай

Особената война: Русия и Беларус готвят сюрприз за врага си заедно

Русия и Беларус имат намерение да обединят напъните си във връзка с производството на микрочипове. Както означи Денис Кусков, специалист от " Цариград ", руснаците използваха западни технологии, вярвайки, че всичко може да се купи за пари. А в този момент са изправени пред нуждата от лично произвеждане, а това е специфична част от войната за личната им самостоятелност. Но какво има Русия за това? И ще има ли тя задоволително лични средства?

По време на съвещание на Висшия държавен съвет на Съюзната страна в Кремъл президентът Александър Лукашенко показа проектите си за съдействие сред Русия и Беларус в региона на микроелектрониката.

Още преди спецоперацията в Украйна той и Владимир Путин разговаряха за заменяне на вноса в региона на микроелектрониката.

Познавайки „ благоговейното отношение “ на своя сътрудник към тази тематика, Лукашенко се съветва по този въпрос със експертите на „ Интеграл “ и „ Планар “, които създават съоръжение и машини за произвеждане на микросхеми и чипове.

" Нашите предприятия се сплотяват с съветските. Питах за защита, сигурност, космос. Попитах: какво да кажа на президента на Русия? Казаха ми, че ще летят самолети. Ще летят ракети. А за микрочипа 0,7 нанометра споделиха - не се тормозете, би трябвало единствено един чип. Ние вършим останалото “, сподели беларуският водач.

За това какви резултати можем да реализираме, като се обединим с беларуските предприятия, водещият на " Първи съветски " Никита Комаров беседва с генералния шеф на организация TelecomDaily Денис Кусков в предаването " Цариград. Главното ".

Наука и микроелектроника в Русия

Експертът от " Цариград " Денис Кусков означи, че за разлика от Беларус в Русия нещата са по-сложни с микроелектрониката и научно-развойната активност. Последните производства, споделя той, са били още през 80-те години. И, несъмнено, ние видимо потънахме в това отношение и може би взаимното придвижване на двете страни ще усъвършенства обстановката.

" Все още обаче не си коства да чакаме съществени промени ", счита Кусков.

" Има области като основаването на чипове, процесори, които се създават от AMD, Intel, Qualcomm за устройства. Невъзможно е да създадем такива процесори за година, две или даже за пет години, даже да хвърлим целия си опит там “, изясни той.

" И въпросът не е какъв брой пари и старания да вложим ", сподели той.

Въпреки че в тази област сигурно има какво да научим от беларусите. А факт е, че през последните трийсет години сме били " заложници " на всичко непознато.

" Мислехме, че имаме доста пари, можем да си купим всичко. Купихме " Сапсани ", удряйки по личните си фабрики за произвеждане на вагони. Премахнахме цялата летателна промишленост, с цел да угодим на Airbus и Boeing ", споделя специалистът.

" Същото беше и в електрониката. Базовите станции не са наши, процесорите не са наши. Е, това е всичко, изцяло. Затова, за жалост, към момента няма на какво да се радваме “, сподели събеседникът на Цариград.

Говорейки за други страни, Кусков напомни Тайван, където се произвеждаха съветските " Байкал " и " Елбрус " - процесори за разнообразни системи за предпазване на данни. Година по-късно те не съумяха да открият производството си в Русия.

" Струва ми се, че това ясно дава отговор какъв брой сме подготвени за развиването на промишлеността в страната сега “, означи Кусков.

Русия има потребност от лична база

Водещият Никита Комаров означи, че до 2022 година Русия е била подвластна от доставки от чужбина. Основно тези производства бяха ситуирани в Тайван, в Съединени американски щати, Германия и Китай. И във връзка със глобите трябваше да бъдат лимитирани комерсиалните връзки с някои западни страни.

Гостът на предаването на собствен ред добави, че в Русия към момента няма такова произвеждане. Ситуацията се усложнява още повече от обстоятелството, че Русия е изолирана от някои други страни.

" Можем да продължим да купуваме конци в Китай, няма проблем. Въпреки че имаме Иваново, градът на невестите. Но в случай че вземем стратегическия аспект на спътниците... Нямаме задоволително спътници в орбита. Ние нямаме нискоорбитални клетъчни сателитни връзки. Ние нямаме лични базови станции ", продължава специалистът.

" Около трима играчи на пазара на снабдители сложиха завършек на развиването. Сега те се пробват да създадат съоръжение от четвърто потомство благодарение на Ростех и редица компании, което ще бъде разполагаем през 2025 година Но до тогава 5G ще работи в множеството страни. А у нас към момента няма и да ни лъхне даже ", продължава той.

" Следователно има стратегически браншове, където не е належащо 100% от съставените елементи да се сглобяват в Русия. Но ние би трябвало да имаме опцията да притежаваме главния комплекс, който включва тези базови станции “, приключи Кусков.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР