Русия губи от конфликта в Близкия изток. Тя беше доста

...
Русия губи от конфликта в Близкия изток. Тя беше доста
Коментари Харесай

Анализатор за конфликта в Близкия изток: Русия губи в тази ситуация

Русия губи от спора в Близкия изток. Тя беше много неуверена в позициите си, макар че в Израел живеят към 2,5 млн. съветски евреи и Израел очакваше поддръжка от Москва. От друга страна този спор отвлича вниманието от войната в Украйна и Русия ще може да балансира връзките си със Съединени американски щати. Такова мнение изрази в ефира на Българска национална телевизия специалистът по интернационална сигурност доцент Искрен Иванов.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 577
Той добави, че в спора са забъркани няколко страни – преди всичко това е Израел, другата страна са терористичните мрежи.

Но имаме също по този начин и основни артисти като Саудитска Арабия и Иран. Да не забравяме, че за този район се борят още Съединени американски щати, Русия и Китай. Москва и Пекин желаят да разширят въздействието си, до момента в който Израел е основен съдружник на Вашингтон, изясни доцент Иванов.

По отношение на ролята на Египет специалистът уточни, че тя е доста деликатна, припомняйки, че Египет е първата арабска страна, която си разрешава да поддържа уравновесени връзки с Израел.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР