Русия гони дипломат от норвежкото посолство в Москва като ответна

...
Русия гони дипломат от норвежкото посолство в Москва като ответна
Коментари Харесай

Русия изгони дипломат от Норвегия като огледална мярка

Русия гони посланик от норвежкото посолство в Москва като ответна мярка, съобщи " Ройтерс ". " Нашето посолство в Москва беше известено от съветското министерство на външните работи, че един от нашите дипломати към този момент е личност нон грата в Русия. Това е изцяло голословно ", сподели министерството на външните работи на Норвегия в позиция, изпратена по имейла до организацията.

В текста се отбелязва, че дипломатът не е нарушил никакви правила. По-рано този месец Норвегия разгласи, че е изгонила съветски посланик по съмнение в шпионаж. Русия окачестви обвиняването като безпочвено.

Москва гони един от старшите дипломати в норвежкото посолство, който би трябвало да напусне Русия в период от три дни, удостовери съветското министерство на външните работи, представено от ТАСС.

" Във връзка с неприятелската акция на норвежките управляващи, оповестили на 18 август съветски посланик за личност нон грата, на 28 август посланикът на Норвегия в Москва Руне Ресалан беше поканен в съветското министерство на външните работи и осведомен, че като ответна мярка един от старшите дипломати в посолството на Норвегия също е разгласен за личност нон грата. Акредитацията му в Русия ще бъде прекъсната до три дни.

Именно подобен период беше даден от норвежците на нашия помощник да си замине ", написа в изказването на съветското външно министерство. /БТА

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР