Русия е започнала да засилва операциите си край бреговете на

...
Русия е започнала да засилва операциите си край бреговете на
Коментари Харесай

Русия затваря въздушния и морския трафик край бреговете на Сирия

Русия е почнала да ускорява интервенциите си край крайбрежията на Сирия след свалянето на нейния боен аероплан Ил-22 над Средиземно море в понеделник, оповестяват кипърски медии.

Уточнява се, че Русия е решила да затвори региони покрай Кипър за въздушно, сухопътно и морско придвижване от през днешния ден до идната сряда поради провеждането на военни интервенции. Източници в Израел са удостоверили информациите.

15 съветски военнослужещи починаха, откакто съветски боен аероплан беше свален по простъпка от сирийската противовъздушна защита в региона на Латакия. След случая израелските военни излязоха с извънредно изказване, потвърждаващо, че са направили въздушен удар по сирийски боен обект, в който имало системи за производството на прецизни оръжия за Иран и " Хизбула ".

Израел упрекна Сирия за случая, изтъквайки, че сирийските противовъздушни батареи са подхванали разхвърлян огън " и от това, което разбрахме, не са си дали труд да подсигуряват, че не е имало съветски самолети във въздуха ".

Началникът на израелската войска ген.-лейтенант Гади Айзенкот изрази скръбта си за сваления съветски аероплан и съобщи, че Израел ще продължи своята " безкомпромисна работа за гарантиране сигурността на страната ".

Руският президент Владимир Путин разяснява във вторник, че Израел не е виновен за случая. " Това наподобява като верига от трагични условия, тъй като израелският аероплан не смъкна нашия аероплан ", уточни съветският държавен глава.

Министърът на защитата на Израел Авигдор Либерман съобщи, че е склонен с Путин, че това е " трагична неточност ", само че хвърли виновността върху Сирия. " Армията на Асад е виновна за тази трагична неточност ", настоя той, допълвайки, че Сирия " разполага с войска, противовъздушна защита, безотговорни и неквалифицирани хора, които са работили, когато самолетите на израелските военновъздушни сили към този момент са били в израелското въздушно пространство ".

Либерман съобщи, че Израел е подготвен да даде на Москва всякаква информация, с която разполага за случая. " Нямаме какво да крием ", увери той.

Коментарите на Путин бяха смяна на тона, откакто в началото Русия упрекна Израел за " враждебна провокация ". /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР