Русия е загубила вероятно половината от основните си бойни танкове,

...
Русия е загубила вероятно половината от основните си бойни танкове,
Коментари Харесай

Орките са загубили половината си танкове в Украйна

Русия е изгубила евентуално половината от главните си бойни танкове, намиращи се на въоръжение в съветската войска, в бойните дейности в Украйна и е употребила множеството от своите прецизни оръжия. Това съобщи заместник-министърът на защитата на Съединени американски щати Колин Кал, представен от CNN.
 
" Путин претърпя крах, Русия ще излезе от тази война по-слаба, в сравнение с беше ", съобщи Кал пред кореспонденти. Според заместник-шефа на Пентагона Руската федерация е дала от началото на войната през февруари десетки хиляди жертви, което е доста повече от загубата в човешка мощ на Съветския съюз във войната в Афганистан.
 
По-рано началникът на генералния щаб на ВСУ военачалник Валерий Залужни направи сходен аналог с унищожените в Украйна самолети на Русия и загубите на летателна военна техника на Съюз на съветските социалистически републики в Афганистан.
 
" Те евентуално са изгубили половината от главните си бойни танкове в цялата съветска войска... Те са изразходвали множеството от прецизните си муниции в Украйна, а глобите и контролът върху износа ще създадат доста мъчно за тях да възстановят армията си до предвоенни равнища ", счита Кал.
 
" Путин влезе в тази война, пробвайки се да унищожи Украйна като самостоятелна, суверенна демократична страна. Той се провали и това няма да се промени. Суверенна, самостоятелна, демократична Украйна ще издържи ", акцентира формалният представител на американското военно ведомство.
 
В същото време английското разузнаване разгласи, че в идващите месеци Руската федерация няма да има предимство във въздуха във войната в Украйна. Както оповестява Ukrinform, системите за противовъздушна защита NASAMS и зенитно-ракетните системи Aspide дойдоха в Украйна тази седмица.
 
През предходната седмица, на взаимен брифинг с министъра на външните работи, Европейския съюз и съдействието на Испания Хосе Мануел Албарес Буено в Киев, министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба разгласи нов пакет от военна помощ от Испания, който включва батарея на зенитно-ракетния комплекс Aspide и ракети за него, четири противовъздушни системи Hawk, противотанкови ракетни системи, оръдия и снаряди за тях.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР