Русия е възобновила военните си операции в Донбас, обяви днес

...
Русия е възобновила военните си операции в Донбас, обяви днес
Коментари Харесай

Сергей Шойгу инспектира руските войски в Украйна

Русия е възобновила военните си интервенции в Донбас, разгласи през днешния ден украинската войска. На този декор съветският министър на защитата Сергей Шойгу инспектира съветски войски в Украйна.

" След като се прегрупираха ", съветските военни елементи ускориха офанзивите си в Източна Украйна, сподели генералният щаб на украинските въоръжени сили, представен от ДПА.

Той уточни във всекидневната си сводка, че е обновен щурмът на топлоелектрическата централа в град Углегорск в Бахмутски регион, Донецка област и " боевете не престават ".

Тази информация не може да бъде доказана по самостоятелен път.

Институтът за проучване на войната обаче също установи завършек на относителното мъртвило, настъпило, откакто Русия завладя градовете близнаци Северодонецк и Лисичанск в източната Луганска област, отбелязва ДПА.

За момента сраженията към момента са от дребен мащаб, сподели основаният във Вашингтон мозъчен концерн. Той обаче предвижда, че " в случай че оперативната пауза в действителност е завършила, руснаците евентуално ще продължат и усилят офанзивите от този вид през идващите 72 часа ".

Руският министър на защитата Сергей Шойгу инспектира тази заран войските, участващи в " специфичната военна интервенция " в Украйна, съобщи ТАСС.

Шойгу поръча на армията да ускори дейностите за украинските въоръжени сили да бъдат лишени от опцията да нанасят масирани ракетни удари по градове в Донбас и други райони. Той също по този начин награди отличили се съветски висши военни.

Това е втората ревизия, която съветският министър на защитата прави на войските, участващи в " специфичната военна интервенция " в прилежащата страна. Първата бе на 26 юни, напомня ТАСС.

Сепаратистите от така наречен Донецка национална република (ДНР) в това време оповестиха за седем убити и 19 ранени цивилни при обстрел от украинска страна през последните 24 часа.

По техни данни от началото на ескалацията на напрежението в Източна Украйна на 17 февруари в ДНР са починали 256 мирни поданици, измежду които 16 деца.

Сепаратистите от " Луганската национална република " оповестиха за двама ранени цивилни при украински обстрел през последните 24 часа.

Според тях най-малко на две места в ЛНР са паднали снаряди, изстреляни от HIMARS (High Mobility Artillery Rocket System) - ракетни системи за залпов огън, предоставени от Съединените щати на Украйна.

Тези изказвания не може да бъдат доказани по самостоятелен път.

Източник Българска телеграфна агенция

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР