Русия е пуснала 30 крилати ракети тази нощ по цели

...
Русия е пуснала 30 крилати ракети тази нощ по цели
Коментари Харесай

Калибри, Оникс, Х-59, Х-22 и дронове летели към Украйна тази нощ

Русия е пуснала 30 крилати ракети тази нощ по цели на територията на Украйна. Според сводката на военновъздушните сили, Украйна е атакувана от южното направление, като са употребявани крилати ракети с въздушно, наземно и морско базиране. Отделно на това са били пуснати и безпилотни летателни апарати вид Shahed-136/131.

Атакувани са обекти от критическата инфраструктура и военни обекти , като съществена цел е била Одеса. Към града са били пуснати осем крилати ракети Х-22 от самолети Ту-22МЗ от акваторията на Черно море и шест крилати ракети " Оникс " от Крим.

Според информацията на украинските военни сполучливо са били свалени 13 от 16-те пуснати ракети " Калибър " и   Х-59 . 23 дрона от пуснати 32 също сполучливо са били свалени.

Според оперативното командване " Юг " на въоръжените сили на Украйна задачата на съветската войска са били обекти от критическата инфраструктура, в това число и обекти от пристанището . Има попадения в терминали за зърно и за маслени артикули, развалени са резервоари и съоръжение за товарене. Гасят се зародили пожари.  Два промишлени обекта са били ударени в Одеса - склад за цигари и за фойерверки.

Една от ракетите вид Х-59 е била прехваната, само че парчета от нея са паднали в един от кварталите на Одеса. От тях са потърпевши трима жители.

Общо в града потърпевшите са 12 души.
 Склад за фойерверки се взриви в Одеса
Склад за фойерверки се взриви в Одеса

Нов удар на съветските агресори

В нощта против 18 юли Русия още веднъж стартира масирана офанзива по въздух по цели в Украйна. Това се случва след осъществената офанзива с дронове по отношение на Кримския мост, само че и в деня откакто за украински експорт през Черно море. Затова и неслучайно офанзивата е ориентирана към Одеса - най-голямото все още настоящо пристанище под украински надзор. Първата офанзива се случи часове след , който ще мине по съглашението, подписано с посредничеството на Турция и Организация на обединените нации.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР