Русия е превзела село близо до източния украинския град Авдиевка,

...
Русия е превзела село близо до източния украинския град Авдиевка,
Коментари Харесай

Русия превзе още едно украинско село

Русия е превзела село покрай източния украинския град Авдиевка, малко откакто Киев съобщи, че обстановката на източния фронт се утежнява.
Руското министерство на защитата заяви, че войските са " освободили " село Первомайско в Донецка област на юг от съвсем опустошения промишлен град Авдиевка, който Русия изцяло завладя в средата на февруари.

Ситуацията на източния фронт се утежни доста през последните дни " на фона на засилената съветска атака, съобщи по-рано украинският главнокомандващ Александър Сирски.

Сирски, който пое поста главнокомандващ през февруари, откакто украинският президент Володимир Зеленски уволни известния му предходник Валерий Залужни, сподели, че руснаците имат по-добри оръжия.

Той приказва за " доста усилване на настъплението на съперника след президентските избори в Русия " в средата на март и добави, че се вземат решения " за подсилване на най-проблемните отбранителни зони за радиоелектронна битка и противовъздушна защита ".

Украйна съобщи, че обстановката към източния фронтов град Часов Яр е " сложна и напрегната ", като регионът е под " непрекъснат огън ". Часов Яр се намира на 20 километра западно от Бахмут, който беше подравнен с месеци на артилерийски огън, преди да бъде високомерен от Москва предишния май. Русия неотдавна обезпечи първите си териториални придобивки след завладяването на Бахмут и в този момент се пробва да притиска украинските елементи, затруднени от закъснение на доставката на жизненоважна западна военна помощ.

„ Противникът интензивно нападна нашите позиции в секторите Лиман и Бахмут с щурмови групи, поддържани от бронирана техника. В региона на Покровск те се пробват да пробият защитата ни благодарение на десетки танкове и бронетранспортьори “, сподели Сирски, който е с съветски генезис и родителите му са жители на Руската федерация

Той сподели, че Русия „ ускорява напъните си посредством разполагане на нови бронирани елементи, които от време на време реализират тактически триумфи. „ Въпросът за реализиране на техническо предимство над съперника във високотехнологичните оръжия още веднъж породи. Само това ще ни разреши да победим по-голям съперник и да създадем условия за завладяване на стратегическата самодейност “, изясни Сирски. 

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и, с цел да сте в крайник с тематиките на деня
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР