Русия е прехвърлила допълнително в Сирия около 300 военни полицаи

...
Русия е прехвърлила допълнително в Сирия около 300 военни полицаи
Коментари Харесай

Русия прехвърли 300 чеченци в Сирия, САЩ подсилват охраната на петролните полета

Русия е трансферирала в допълнение в Сирия към 300 военни служители на реда от Чечня за осъществяване на специфични задания в 30-километровата зона по турско-сирийската граница, съобщи ТАСС, като се базира на днешно известие на министерството на защитата. ТАСС оповестява още, че от Ростовска област и от Краснодарския край военнотранспортни самолети докарват в базата Хмейм в Сирия над 20 бронирани коли " Тигър " и " Тайфун-У ".

Военните скоро ще стартират да извършват своите задания. Министерството на защитата на Русия показва, че те ще се грижат за сигурността на популацията, ще поддържат реда и ще патрулират в избрани региони. Военните служители на реда ще окажат също подпомагане по извеждането на подразделенията на кюрдските отряди за самозащита, дружно с тяхното въоръжение, от 30-километровата зона по турско-сирийската граница. Министерството на защитата показва, че в Сирия са пристигнали най-добре квалифицираните военни, с опит в сходни интервенции.

Новото изпращане на сили в Сирия, което бе авансово оповестено през вчерашния ден, следва договорка сред президентите на Турсия ѝ Русия от вторник вечерта. Подробности от резултата на шестчасовата среща сред Владимир Путин и Реджеп Тайип Ердоган в Сочи четете тук.

" Борбата с " Ислямска страна " продължава "

Министерството на защитата на Съединени американски щати изпраща спомагателни подкрепления в Североизточна Сирия за защита на петролните полета от бойците от терористичната формация " Ислямска страна ", оповестяват осведомителните организации.

Съединени американски щати укрепват своите позиции в съгласуваност с сътрудниците от Сирийските демократични сили с спомагателни бойци и средства за попречване на връщането на петролните полета в ръцете на " Ислямска страна " (ИД) или други дестабилизиращи фактори, се показва в прессъобщение на Пентагона. От там показаха още, че битката с терористите от ИД продължава. " Ние сме длъжни да лишим ИД от този значим източник на доходи, с цел да подсигуряваме отсъствието на опция за възраждането ѝ ", показват от министерството.

Съобщението идва откакто американският президент Доналд Тръмп взе по-рано този месец противоречивото решение да изтегли американските сили от Североизточна Сирия, с което откри пътя за турска военна интервенция там. Тръмп обоснова тази стъпка с желанието да върне към 1000 американски военни вкъщи и да постави завършек на американската интервенция в зоната. По-рано той съобщи, че " дребен брой " американски военни ще останат в Сирия, с цел да охраняват петролните полета, само че съгласно известия в американски медии спомагателните сили ще включват танкове и стотици бойци, написа ДПА.

 Американски сили край Манбидж, 4 април 2019 година
© Associated Press

Американски сили край Манбидж, 4 април 2019 година

Турски сили покрай Манбидж

Турция се е договорила с Русия да има зона за наблюдаване северозападно от сирийския град Манбидж за отбрана на региона, заяви в това време турският президент Реджеп Тайип Ердоган, представен от " Ройтерс ". " Ние поискахме зона с размери 5 на 19 километра северозападно от Манбидж, с цел да пазиме региона. Постигнахме съглашение за това с Русия ", сподели Ердоган и посочи, че това ще е нещо сходно на бдителен пост. Манбидж бе оспорван град с най-вече арабско население, който бе значима позиция на кюрдските бойци Сили за отбрана на народа (YPG) и обединението Сирийски демократични сили (SDF), в която вземат участие. Анкара ги счита за терористи - сирийски отклонение на Кюрдската работническа партия (ПКК).

Турският президент добави, че Турция разчита, че Вашингтон ще ѝ съобщи ръководителя на Сирийските демократични сили Мазлум Абди, който Анкара счита за терорист, съобщи ТАСС. Той посочи, че министерството на правораздаването на Турция ще приготви цялата нужна документи за отправяне на съответното искане за предаване на Абди. Едроган разкритикува и редица страни, чиито водачи са говорили по-рано с Абди. Днес с него приказва и президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп, който след срещата съобщи, че фактически му е бил прелестен диалогът с военачалник Мазлум Абди, а американски източници настояват, че той е поканен в Съединени американски щати.

Едроган съобщи също, че има желание да посети Съединени американски щати на 13 ноември по покана на Тръмп, съобщи ТАСС. Тогава за Съединени американски щати ще отпътува турска делегация, сподели президентът. Той добави, че връзките на Тръмп към него са доста откровени и той постоянно е бил почтен с него.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР