Русия е предприела масирани атаки с ракети и безпилотни самолети,

...
Русия е предприела масирани атаки с ракети и безпилотни самолети,
Коментари Харесай

Киев: Масирана ракетна атака срещу градове и обекти от критичната инфраструктура

Русия е подхванала масирани офанзиви с ракети и безпилотни самолети, обявиха управляващите в Украйна. Това се случва ден откакто президентът Володимир Зеленски посети някои европейски страни, с цел да упорства за оръжия с огромен обхват.

Сутринта " врагът нанесе удари по градове и обекти от сериозната инфраструктура ", обявиха представители от военновъздушните сили, като прибавиха, че от Азовско море са изстреляни седем дрона " камикадзе " и шест крилати ракети " Калибър ".

Военновъздушните сили оповестиха, че са свалили пет безпилотни самолета и пет ракети " Калибър ".

В Харков са били атакувани " сериозни и инфраструктурни обекти ", което е довело до пожари, които са били " бързо " потушени, съобщи губернаторът Олег Синегубов.

По думите му никой не е потърпевш, само че някои елементи на града са без ток.

" Енергийна и промишлена инфраструктура " е потърпевша в Запорожие, като елементи от града са останали без електричество, съобщи локален чиновник Анатолий Куртев.

Куртев съобщи, че за един час са регистрирани 17 удара, което е " най-големият брой " от навлизането на Русия преди близо една година.

Украинският енергиен оператор " Укренерго " заяви, че са наранени " няколко уреди " в източните, западните и южните райони на Украйна, което е довело до спиране на електрозахранването в някои региони.

Русия също по този начин се е насочила към " електроцентрали и уреди на преносната система ", обявиха от " Укренерго " и прибавиха, че са въведени изключителни спирания на електрозахранването. /БГНЕС, АФП
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР