Русия е поискала неустойки от България заради спрените плащания към

...
Русия е поискала неустойки от България заради спрените плащания към
Коментари Харесай

Христов: Русия е поискала неустойки от България заради спрените плащания към Газпром

Русия е поискала неустойки от България поради спрените заплащания към Газпром. Това съобщи служебният министър на енергетиката Росен Христов в ефира на Българска национална телевизия. По думите му размерът на желае на Москва е поверителен.

" Върви преписка, т.е. бяха предявени искания от съветската страна за избрани суми, има отговор от наша страна ", разясни Христов.

" Решението да се спре контракта с " Газпром " - да спрем заплащането, да не отговорим на настояването за промени в заплащането, е напълно на някогашното държавно управление. Други страни са траяли да заплащат, т.е., в случай че приказваме че съблюдаваме някакъв санкционен режим, не е вярно``, посочи още той.

" Газът, купуван от април до август-септември, е купуван, без да се изискват документи за генезис - т.е. огромна част от него си е потвърдено с съветски генезис, т.е. продължаваме да купуваме съветски газ, само че на по-висока цена през търговци ", добави министърът на енергетиката.

``Не желая да се въвличам в обвиняванията, да ги тълкувам и да изричам догатки за виновност. Съдебната система би трябвало да си свърши работата. Дал съм показания, цялата поискана информация от министерството и " Булгаргаз " е предоставена. Вярвам, че е обработена и обвиняванията са повдигнати на база обстоятелства ", добави за обвиняванията на прокуратурата против някогашното управление на " Булгаргаз " и против някогашния енергиен министър Александър Николов

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР