Русия е поела ангажимент да повиши износа на газ за

...
Русия е поела ангажимент да повиши износа на газ за
Коментари Харесай

Русия ще повиши износа на газ за Турция и ще създаде газов център в страната

Русия е поела ангажимент да увеличи износа на газ за Турция и да сътвори там " газов център ", съобщи съветският външен министър Сергей Лавров, откакто беседва с турския си сътрудник Хакан Фидан, съобщи Ройтерс.

Лавров сподели още, че съветският президент Владимир Путин и турският му сътрудник Реджеп Тайип Ердоган ще се срещнат скоро. Според два турски източника срещата ще се организира в съветския курорт Сочи на 4 септември и съществена тематика на диалога на двамата президенти ще бъде износа на зърно през Черно море.

Лавров съобщи, че Русия е подготвена да се върне към черноморската зърнена договорка, която позволяваше на Украйна да изнася зърно през Черно море, незабавно щом бъдат подхванати съответни ограничения за разрешаване на всички проблеми, свързани със съглашението. Русия се изтегли от договорката през юли, като съобщи, че западните наказания пречат на личния ѝ експорт на храни и торове, напомня Ройтерс.

" Като се има поради, че президентите Путин и Ердоган се приготвят за идната си среща, считам, че през днешния ден можем да разгледаме в детайли въпросите, които ще бъдат сложени за разискване ", съобщи съветският външен министър преди началото на срещата с Фидан, съобщи Българска телеграфна агенция.

По думите на Лавров неофициалната среща на високо ниво сред двамата президенти ще се състои " в най-скоро време " и на нея водачите ще " прегледат всички области на нашето партньорство ". " Отбелязваме динамичното развиване на двустранните връзки, продължава интензивният, изпълнен с доверие политически разговор, преди всичко на най-високо ниво, сред президентите Путин и Ердоган, които в последно време поддържат постоянни контакти ", означи външният министър.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР