Русия е подсилила войските си на десния бряг на Днепър

...
Русия е подсилила войските си на десния бряг на Днепър
Коментари Харесай

Русия преминава в защита, какво става в Херсон

Русия е подсилила войските си на десния бряг на Днепър с неприятно оборудвани и незадоволително подготвени новобранци, които не са в положение да водят настъпателни интервенции, заяви английското министерство на защитата.

„ Русия наподобява е подсилила някои от частите си западно от река Днепър с мобилизирани резервисти. Нивото на окомплектованост обаче остава извънредно ниско ”, се показва в последния отчет на английското военно разузнаване.

През септември дефицитът на персонален състав в частите на съветската войска в Херсонска област е бил голям. В редица взводове е имало от шест до осем души, при нормален брой до 100 бойци.

Новите попълнения обаче са формирани от неприятно подготвени и зле въоръжени резервисти. Вероятно това е повода съветската войска да премине към защитна тактичност в по-голямата част от фронтовата линия.

„ През последните шест седмици има ясни дейности на съветските сухопътни сили за прекосяване към дълготрайни отбранителни позиции в множеството региони на фронтовата линия в Украйна. Това евентуално се дължи на по-реалистична оценка, че персоналният състав е извънредно непълен, като неприятно подготвените сили в Украйна сега са способни единствено на отбранителни интервенции ”, показват от английското военно разузнаване и прибавят, че е малко евентуално Русия да успее да образува боеспособни елементи в Беларус.

Според съветски публични лица интервенцията за извеждане на цивилни от Херсон е приключила, като към 70 000 жители са прекарани на другия бряг на Днепър. Все отново в града остават към 150-170 000 души или почти половината от популацията му отпреди войната.

Фронтовата линия към този момент се намира на към 30 км от Херсон, като украинското нахлуване е забавено от дъждовното време, което трансформира чернозема в региона в дълбока, гъста тиня.

Цялата местност на града е минирана и съгласно украинското разузнаване на предните позиции са ситуирани неотдавна пристигналите от Русия мобилизирани резервисти.  

Цивилните се крият в постройките, като по улиците на Херсон има повече съветски бойци, в сравнение с локални поданици, описват очевидци. Окупаторите са разграбили множеството магазини и жителите разчитат на личните си ресурси.

Украинското разузнаване не счита, че защитата на града ще удържи дълго. Изглежда руснаците са на същото мнение, защото интензивно построяват нови укрепени позиции на източния бряг на река Днепър, показва украинският боен представител Наталия Хуменюк.

Русия евентуално е преместила щаба на окупационните управляващи в град Геническ, на към 200 км на югоизток.

Latest Defence Intelligence update on the situation in Ukraine - 28 October 2022

Find out more about the UK government's response:
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР