Русия е отворена за приятелски отношения с всички страни, които

...
Русия е отворена за приятелски отношения с всички страни, които
Коментари Харесай

Русия уверена, че е от правилната страна на историята

Русия е отворена за другарски връзки с всички страни, които са подготвени да зачитат нейните национални ползи. Това съобщи съветският дипломат в Съединени американски щати Анатолий Антонов, представен от ТАСС.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 10744
" Нашата страна се потвърди като благонадежден сътрудник за всички, които са подготвени да си сътрудничат с нас въз основа на взаимно почитание и баланс на ползите ", означи той по време на вчерашния банкет в посолството във връзка Деня на Русия.

Ние сме от вярната страна на историята и времето ще сложи всичко на мястото му, безапелационен бе дипломатът.

По думи на Антонов е в полза на Москва да има " градивни " връзки с всички страни, изключително със Съединени американски щати, поради " особената отговорност, която двете нуклеарни сили носят във връзка с стратегическата непоклатимост и световната сигурност ".

Западните страни обаче се опитвали да " нанесат стратегическо проваляне на Русия на бойното поле, да я трансфорат в интернационален парий и да разрушат съветската стопанска система ".

Руският дипломат акцентира, че връщането към правилото на неделимата сигурност е единственият метод за попречване на спорове в бъдеще.

Москва неведнъж е заявявала, че гледа на разширението на НАТО на изток като на опасност и е посочвала военната помощ на Запада за Украйна като една от аргументите да стартира войната през февруари 2022 година

Оттогава Съединени американски щати и техните съдружници постановиха необятни наказания на Русия и доставиха на Украйна тежко въоръжение, като съвременни танкове и артилерийски системи. Руски публични лица настояват, че с тези свои дейности страните членки на НАТО де факто стават участници в спора.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР