Русия е опасност за Европа, заявява полският президент Анджей Дуда

...
Русия е опасност за Европа, заявява полският президент Анджей Дуда
Коментари Харесай

Президентът на Полша: Русия е опасност за Европа

Русия е заплаха за Европа, декларира полският президент Анджей Дуда в непубликувано към този момент изявление за немския в. Frankfurter Allgemeine Zeitung, представено от ДПА.

"Ако Украйна, със своята героична опозиция не успее да устои на имперските проекти на Путин, Полша и балтийските страни ще бъдат застрашени директно от по-нататъшно разширение на съветската сфера на въздействие в Централна Европа ", декларира Дуда.

Той приказва за "великоруски хрумвания, които визират покоряване на други нации ".

Това са концепциите освен на Путин, огромна част от съветското общество е пропито от тях, акцентира полският президент.

"Благодарение на Украйна, тази заплаха е сдържана през днешния ден. Но мисля, че тази заплаха за злощастие ще стане настояща в бъдеще ", добави Дуда. "Единственото, което можем да създадем, е да подсилим личната си сигурност ".

Полша е дарила 260 танка Т-72 на Украйна, съгласно Дуда.

Той акцентира, че това постанова ускорение на закупуването на нови танкове. Варшава се надява и на доставката на немски танкове "Леопард ", само че към този момент това не се е осъществило.

По-рано през вчерашния ден, по време на възпоменанията във връзка годишнина от Варшавското въстание, Дуда съобщи, че "германците избиваха безжалостно цивилни в столицата " по време на Втората международна война.

Днес "руската експанзия против Украйна е също толкоз безжалостна ", добави той, представен от Асошиейтед прес.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР