Русия е непосредствен съсед на Европейския съюз, с който трябва

...
Русия е непосредствен съсед на Европейския съюз, с който трябва
Коментари Харесай

Йотова: ЕС трябва да извади отношенията си с Русия от задънената улица

" Русия е непосреден комшия на Европейския съюз, с който би трябвало да дефинираме ясно своите връзки и да ги извадим от задънената улица, в която се намират сега. Разговорът за глобите против Русия е значим и икономическата сигурност на нашите жители не разрешава да свеждаме дебата до повърхностни лозунги със съмнителна цел. " Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова на конференция " Евро-векторите към геополитическия триъгълник Съединени американски щати - Китай - Русия ". Събитието се провежда от Фондация " Фридрих Еберт " и Институт за стопанска система и интернационалните връзки.

По думите на вицепрезидента налагането на наказания просто поради самите наказания е също толкоз контрапродуктивно, колкото е всяко едно самоцелно деяние без ясна тактика какво следва. " Начинът, по който се препотвърждават и удължават периодите за глобите, без оценка, без задълбочена полемика ще затрудни изключително доста търсенето и намирането на издържани причини за отвод от наказания ", посочи Илияна Йотова.

Според вицепрезидента връзките сред Европейски Съюз и Русия би трябвало да се преглеждат в подтекста на обстановката в Украйна и интернационалните рецесии. Илияна Йотова е уверена, че с тази политика Европейският съюз губи сътрудник в лицето на Русия във все по-сложния и динамичен азиатски континент, а и в целия свят.

" Днес светът е на изострен завой - не вижда и не знае какво затруднение ще изскочи отсреща, каква е оптимално допустимата скорост, с цел да бъде взет завоят, какво ще бъде държанието ни след трудността ", уточни Илияна Йотова. В контраст на гласовете срещу обединена Европа вицепрезидентът изрази своята увереност, че като съюз общият европейски интерес е да се надигнем пред световните провокации дружно.

В изявлението си Илияна Йотова подчертава върху изчезналата дейна роля на Европа на интернационалната сцена. " Предстоят европейски избори, а последното, за което се приказва в България, е за мястото на Европа в световен проект ", уточни вицепрезидентът.

" Европейските жители не са удовлетворени от своите държавни управления, а в Брюксел виждат една бездушна машина от бюрократи, която е безпределно надалеч от техните действителни проблеми и ежедневни потребности и преглеждат бъдещето на Европа измежду останалите световни участници като нещо непознато, стоящо прекомерно надалеч от всекидневните им потребности ", съобщи Илияна Йотова.

Вицепрезидентът уточни, че страните членки не осъзнават, че редица от проблемите идват оттатък границите на Европейски Съюз и с дейна външна политика могат да се решат вътрешни проблеми. Красноречив образец за това е мигрантската рецесия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР