Русия е необходим партньор, с който трябва да си сътрудничим

...
Русия е необходим партньор, с който трябва да си сътрудничим
Коментари Харесай

Всеки пети българин смята, че Русия е съюзник, който споделя нашите интереси и ценности

Русия е нужен сътрудник, с който би трябвало да си сътрудничим стратегически, считат 47% от българите. Това демонстрира изследване на Европейския съвет за външни връзки. 18% от запитаните пък считат, че Русия е съдружник, който споделя нашите ползи и полезности. 17% споделят, че Москва е съперник, с който сме в спор.

Италия попада някъде по средата – една четвърт от интервюираните считат Русия за " съдружник " или " сътрудник " на Европа или на своята страна и единствено към една трета виждат Москва като " съперник ".

В Полша 39% от интервюираните са подготвени да прекратят всевъзможни връзки с Русия даже и откакто войната в Украйна свърши. Междувременно болшинството в България (51%), към една трета от австрийците и унгарците и една четвърт от германците към този момент обмислят възобновяване на връзки на цялостно съдействие с Русия след войната. Би било рисково, в случай че европейските полемики по този въпрос се водят от тези крайни позиции, считат от Европейския съвет за външни връзки.

39% от участвалите в изследването българи споделят, че не е належащо върху Китай да се постановат наказания, в случай че реши да доставя оръжия за Русия. 38% нямат мнение по въпроса, а 24% считат, че глобите са наложителни, даже това да окаже въздействие върху западните стопански системи.

Други любопитни резултати от изследването демонстрират, че европейците желаят да останат неутрални в евентуален спор сред Съединени американски щати и Китай. Също по този начин Европа утвърждава по-близките връзки на Европа със Съединени американски щати, само че желаят да разчитат по-малко на американските гаранции за сигурност.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР