Русия е нанесла ракетни удари на най-малко половината от топлинния

...
Русия е нанесла ракетни удари на най-малко половината от топлинния
Коментари Харесай

Поне 50% от топлоенергийните мощности на Украйна са засегнати

Русия е нанесла ракетни удари на минимум половината от топлинния индустриален потенциал на Украйна и е направила повече от 300 въздушни удара по украински енергийни уреди от 10 октомври насам, причинявайки вреди за милиарди долари, само че не всички наранени енергийни блокове са спрели да работят изцяло съобщи в петък украинският министър на енергетиката Херман Халушченко.
В изявление за организация Ройтерс Халушченко сподели, че 30% до 40% от цялата национална енергийна инфраструктура е била наранена при офанзивите, които той разказа като предопределени да унищожат енергийната система на Украйна - цел, която съгласно него обаче не е била реализирана.
" Мога да ви кажа, че това е най-малко половината от нашите индустриални мощности. Дори повече ", сподели той, запитан за мащаба на вредите.
" Тази седмица те се насочиха към редица топлинни централи ", уточни Халушченко, добавяйки, че Украйна е изгубила 4000 MW (мегавата) в индустриален потенциал вследствие на тези офанзиви.
Русия ускори своите въздушни офанзиви против Украйна от предходната седмица, употребявайки ракети и дроново-камикадзе, ориентирани към Киев, други огромни градове и енергийна инфраструктура.
" Виждаме, че тези удари са ориентирани към редица нови уреди, само че също по този начин са обстрелвали уреди, които към този момент са били обстрелвани преди, с цел да ги унищожат изцяло “, уточни Халушченко.
Той сподели, че вносът на електрическа енергия може да бъде една от вариантите, които Украйна преследва за превъзмогване на рецесията и че някои търговци към този момент са почнали договаряния с снабдители.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР