Русия е изпратила тази нощ 17 произведени в Иран дрона

...
Русия е изпратила тази нощ 17 произведени в Иран дрона
Коментари Харесай

Руски дронове са нанесли тази нощ удари върху пристанището на Одеса

Русия е изпратила тази нощ 17 създадени в Иран дрона " Шахид " против Украйна, заяви командването на украинските Военновъздушни сили рано тази заран. Системите за противовъздушна защита на страната са унищожили 14 от тях.

Руски дронове са нанесли тази нощ удари върху пристанището на град Одеса, оповестиха локалните управляващи в обществените мрежи. Има информация за нанесени вреди, без спомагателни детайлности. Местна медия съобщи, че в града са избухнали детонации и в един от градските квартали е зародил пожар. След това в Одеса и Одеска област е била оповестена въздушна паника.

Ръководителят на регионалната военна администрация Юрий Крук е предизвестил за допустима нова офанзива в идващите часове. Черноморският град е стратегически за Украйна и от началото на съветското навлизане е бомбардиран няколко пъти.

По-рано украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че Русия е унищожила или развалила към 1190 украински културни обекта по време на пълномащабната война против Украйна. Зеленски е разговарял с генералния шеф на ЮНЕСКО Одри Азуле, която е на посещаване в страната. Той е отбелязал, че е недопустимо участието на Русия в ЮНЕСКО. По думите му, значима е ясната и твърда реакция на

организацията и нейните органи на войната на Руската федерация против Украйна. По време на срещата Одри Азуле е връчила на президента уверение за включването на историческия център на град Одеса в листата на международното културно завещание на ЮНЕСКО в заплаха.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР