Русия е изгубила контрол върху единствения си космически радиотелескоп, но

...
Русия е изгубила контрол върху единствения си космически радиотелескоп, но
Коментари Харесай

Ще загуби ли Русия единствения си космически телескоп?

Русия е изгубила надзор върху единствения си галактически радиотелескоп, само че управляващите работят за възобновяване връзката, оповестиха от галактическата организация в страната. Инцидентът е следващата пречка за съветската галактическа промишленост, затънала в задължения, която през последните години е претърпяла загуба на галактически кораби и спътници, като е имала и несполучливо пилотирано изстрелване, съобщи БГНЕС.
Ръководството на " Роскосмос " съобщи, че Американската обсерватория е уловила сигнали от съветския телескоп „ Спектр-Р “ или „ RadioAstron “, който спря да дава отговор на команди от Земята предишния четвъртък.
От " Роскосмос " обявиха, че това значи, че бордовите системи работят без значение. Телескопът " Спектр-Р " беше пуснат в орбита през 2011 година, за проучване на черните дупки и магнитното поле на Земята, наред с други тематики. С наземни обсерватории и 10-метрова антена, " RadioAstron " е един от най-големите телескопи, правени в миналото.
Нов опит за възобновяване на контрола върху телескопа ще се Предишните опити за връзка с телескопа бяха несполучливи. Юрий Ковальов, началник на плана " RadioAstron ", отхвърли да каже, че страната е изгубила телескопа вечно.
" Не мога да погреба един сателит, който е жив сигурно ", сподели Ковальов в писмени мнения. " Това е като да искаш данни за положението на болен човек, до момента в който лекарите се борят за живота му ", сподели Ковальов, физик във Физическия институт " Лебедев " на Руската академия на науките в Москва.
Тази година Русия възнамерява да пусне още един телескоп, " Спектр-РГ ", чиято задача ще бъде да сформира " цялостна карта на Вселената ", оповести галактическата организация. Трябвало е телескопът " Спектр-Р " да работи единствено през 2014 година, само че неговият живот е продължен.
Някои специалисти настояват, че телескопът " Спектр-Р " е един от дребното сполучливи галактически планове в Русия. Миналия октомври ракета " Союз ", пренасяща руснака Алексей Овчинин и американския астронавт Ник Хейг, претърпя провал единствено няколко минути след изстрелването, принуждавайки двамата астронавти да създадат спешно кацане.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР