Русия е готова да се конкурира с други доставчици на

...
Русия е готова да се конкурира с други доставчици на
Коментари Харесай

Путин: Русия е готова да се конкурира с други доставчици на газ в ЕС, но в честно състезание по правилата на СТО


Русия е подготвена да се конкурира с други снабдители на природен газ за пазара в Европейския съюз. Това съобщи съветският президент Владимир Путин в сряда след среща в Сочи с президента на Финландия Саули Ниинистьо. Той акцентира обаче, че газовата конкуренция би трябвало да бъде почтена, в границите на разпоредбите на интернационалната търговия.

Потреблението на природен газ в Европа непрестанно пораства, а личните ѝ залежи се изчерпват и това съгласно него е „ медицински факт “, означи Путин, представен от БНР.

Затова Европейският съюз има потребност от газопровод „ Северен поток 2 “, съобщи съветският президент.

По думите на Путин Русия е най-оптималният снабдител на синьо гориво за Стария континент поради нужния размер на доставките и близостта на източника с потребителите.

Руският президент назова контрапродуктивни и безсмислени американските стопански наказания против Москва.

„ Надявам се американските ни сътрудници да осъзнаят че тази политика няма вероятност и да стартираме да си сътрудничим в естествен режим “, сподели той.

Владимир Путин още уточни, че Русия е длъжна да реагира уместно на определяне на инфраструктура на НАТО и на детайли от американската система за противоракетна защита в непосредствена непосредственост до съветските граници.

" Не можем да придвижваме нашите военни контингенти някъде надалеч от границите ни с НАТО, когато военната инфраструктура на НАТО се доближава до нашите граници ", съобщи Путин.

В отговор НАТО разгласи, че дейностите й са отбранителни, а разположените на източния фланг на алианса сили наброяват едвам 4000 военнослужещи, което е несравнимо с съветските дивизии до границите на НАТО. " Освен това Русия има бойци в Украйна, Грузия и Молдова, без значение от опълчването на управляващите там ", съобщи представителят на НАТО Оана Лунджеску.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР