Русия е готова да продава петрол сорт Урал на Индия

...
Русия е готова да продава петрол сорт Урал на Индия
Коментари Харесай

Русия ще продава петрол на Индия с отстъпка

Русия е подготвена да продава нефт вид Урал на Индия със забележителна отстъпка - на цена от 35 $ за барел , оповестиха международните организации.

Русия желае Индия да закупи 15 милиона барела нефт, контрактувани за тази година, единствено като начало , споделиха източници осведомени с тематиката пред Блумбърг. Москва също по този начин е предложила заплащания, деноминирани в рупии и рубли, употребявайки съветската система за финансови преводи SPFS - аналог на интернационалната система SWIFT, което може да направи търговията по-привлекателна за Индия, допълниха източниците.

Делхи ще продължи да купува недопечен нефт от Русия , защото хората се нуждаят от по-евтин нефт след скока на международните цени, съобщи индийският финансов министър Нирмала Ситхараман, представен от Ройтерс.

Предложението на Русия за продажба на нефт на понижени цени пристигна ден, откакто индийският външен министър Субрахманям Джайшанкар се срещна с английския си сътрудник Елизабет Тръс.

foreign minister Sergey Lavrov praised 's stance on the ongoing and said Russia appreciates that India is taking the situation in the entirety of effect and not just one-sided way.
— Hindustan Times (@htTweets)
"Индия приветства конкурентни оферти за посрещане на възходящото вътрешно търсене на сила. Покупките ни на нефт от Русия са подбудени от стопански съображения ", сподели Джайшанкар в отговор на настояванията на Съединени американски щати и Обединеното кралство индийските управляващи да не усилват вноса на нефт от Русия.

На срещата Джайшанкар акцентира, че европейските страни са закупили 15 % повече съветски нефт през март спрямо февруари и означи, че петролът от Русия съставлява по-малко от 1 % от вноса на въглеводороди в Индия.

На този декор съветският външен министър Сергей Лавров през днешния ден е на посещаване в Делхи в търсене на поддръжка, откакто представители на Съединени американски щати и Англия притиснаха Индия, в опит да се избегне подкопаването на основаната на $ финансова система и глобите, наложени на Русия в отговор на нахлуването й в Украйна.

По време на визитата си Лавров похвали неутралната позиция на Индия по отношение на Украйна , съобщи ДПА.

"Нашите западни сътрудници биха желали да сведат всеки важен интернационален въпрос до рецесията в Украйна ", сподели той и добави, че прави оценка разглеждането на обстановката от страна на Индия "в повсеместен проект като цялост от обстоятелства, а не едностранчиво ".

Русия ще доставя на Индия всички артикули, които тя желае да купи , сподели Лавров, представен от ТАСС.

Южноазиатската страна желае да разшири вноса си на съветски нефт и към този момент е закупила няколко милиона барела от края на февруари до момента.

Moscow “appreciates” India’s neutral position on the war in Ukraine, Russian Foreign Minister Sergei Lavrov says ahead of meetings with top Indian officials
— Bloomberg (@business)
Индия зае неутрална позиция във връзка с бойните дейности в Украйна , не поддържа западните наказания и се въздържа от обвързваните с Украйна резолюции в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

Най-многолюдната народна власт в света до момента не е изразила никакви рецензии към Русия макар натиска от Съединените щати и Европа.

Индия от дълго време има близки връзки с Москва и огромна част от военното ѝ съоръжение идва от Русия.

Страната обаче поддържа и положителни връзки с Вашингтон , заради което избира да заобикаля да заема позиция по тематиката за войната в Украйна, настояват анализатори.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР