Русия е готова да отговори на използването на снаряди с

...
Русия е готова да отговори на използването на снаряди с
Коментари Харесай

Путин потвърди разполагането на руски ядрени оръжия в Беларус

Русия е подготвена да отговори на потреблението на снаряди с обеднен уран от украинската войска. За това предизвести съветският президент Владимир Путин. Той напомни, че Русия също разполага със същите муниции.

Според Владимир Путин Русия към момента " не ги употребява ".

Той добави, че боеприпасите с обеднен уран са рискови заради радиоактивен прахуляк, предизвикват заболявания, скапват почвата.

„ Русия, несъмнено, има какво да отговори. Без пресилване имаме стотици хиляди такива снаряди, към момента не ги използваме “, разкри Владимир Путин в ефира на телевизионния канал „ Россия 24 “.

Според Владимир Путин не е ясно по какъв начин боеприпасите ще бъдат употребявани против личния си народ. Останките ще останат в прахта, посевите ще бъдат нечисти, а потреблението на такива снаряди, споделя съветският президент, „ опонира на ползите на естествената логичност “.

Владимир Путин добави, че съветските тактически нуклеарни оръжия (ТЯО) ще бъдат ситуирани на територията на Беларус. САЩ вършат това от дълго време – на територията на съюзнически страни.

Например нуклеарните оръжия на Съединени американски щати са в Турция, Белгия, Италия и така нататък

Според Путин строителството на хранилището в Беларус ще завърши до 1 юли. TNW ще бъде оборудван с беларуски самолети, ракетни системи „ Искандер “, които ще бъдат предадени на беларуските войски. 

„ Дори отвън подтекста на тези събития Александър Григориевич Лукашенко от дълго време повдига въпроса за разполагането на съветско тактическо нуклеарно оръжие на територията на Беларус “, добави Владимир Путин.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР