Русия е гарант за дългосрочния мир в света, заяви бразилският

...
Русия е гарант за дългосрочния мир в света, заяви бразилският
Коментари Харесай

Бразилският президент: Русия е гарант за дългосрочен мир в света

Русия е поръчител за дълготрайния мир в света, съобщи бразилският президент Луис Инасио Лула да Силва. Той изрази това мнение в изявление за телевизионния канал Brasil 247 във вторник.

" Русия не е просто някаква страна, не е нещо нищожно. Русия е доста значима за обезпечаването на мира в света в продължение на доста епохи ", сподели бразилският водач. В същото време политикът още веднъж удостовери позицията на страната си във връзка с обстановката в Украйна. " Войната продължава към този момент една година, в този момент би трябвало да се откри някой, който да стартира да приказва за мир, тъй като Съединени американски щати не приказват за мир ", сподели той.

Лула да Силва съобщи, че има намерение по време на идното си посещаване в Китай идната седмица да разиска самодейността си за мир с китайския президент Си Дзинпин, който сега е на посещаване в Москва. Според него самият факт, че китайският водач идва в Русия, е " добра вест ".

" Първо би трябвало да спрем враждебните дейности, а по-късно да се опитаме да реализираме съглашение в връзките сред двете страни. До къде Русия би счела за задоволително да спре, на какво Украйна би била подготвена да се съгласи? Това е, което би трябвало да се разиска, само че едвам откакто войната завърши ", заключи бразилският водач.

По-рано бразилският президент съобщи, че актуалните медиатори " нямат какво да предложат " на страните в спора в Украйна и стартира самодейност за създаване на нов интернационален формат, който да даде опция за договаряния сред Москва и Киев. Той също по този начин съобщи, че е подготвен, в случай че е належащо, да посредничи в директни договаряния сред съветския водач Владимир Путин и украинския му сътрудник Володимир Зеленски.


Инфо: ТАСС

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР