Русия е дала тласък на местното производство, което активно се

...
Русия е дала тласък на местното производство, което активно се
Коментари Харесай

Повратният момент, който превърна Русия в световен лидер

Русия е дала подтик на локалното произвеждане, което интензивно се модернизира, заяви L'Express.

Повратният миг за модернизацията е пристигнал през 2014 година Тогава съветското държавно управление наложи възбрана за импорт на хранителни артикули от Европа.

Решението беше отговор на рестриктивните мерки от Запада. От една страна това беше удар за европейските аграрни производители, за които съветският пазар беше затворен, а от друга подтик за локалното произвеждане.

Това даде късмет на съветските производители да заемат опразнените места на пазара. Година след ембаргото Русия можеше да обезпечи 87 % от своите потребности от месо, като увеличи производството на свинско с 30 %.

От една страната съветското държавно управление отстрани цялата външна конкуренция, само че и влага големи средства в модернизирането на селското стопанство. През тази години са обещани 77 милиарда рубли в програмата за развиване на промишлеността под разнообразни форми.

Тази поддръжка се ускорява от структурата на съветския селскостопански пазар, който е построен към големи предприятия със големи площи земя. Преди две години страната започва стратегия за цифрово земеделие, като поддържа модернизирането на сферата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР