Русия е била принудена да изтегли войските си от района

...
Русия е била принудена да изтегли войските си от района
Коментари Харесай

Украйна: Руските войски се изтеглят от Киев

Русия е била принудена да изтегли войските си от региона на Киев. Това заяви генералният щаб на украинската войска, като съгласно тях повода по тази причина са тежки загуби. В Турция през днешния ден се чака да стартира идващият кръг от директни договаряния сред Украйна и Русия.

Те ще се проведат от понеделник до сряда. Предишните такива срещи дадоха дребен резултат. Западният град Лвов, който беше пощаден от най-тежките сраженията до момента, беше подложен на мощен ракетен обстрел. Пожарникари се бориха с голям пожар в склад за гориво, обиден от ракетни удари. Кметът на Чернигов пък заяви, че северният украински град към този момент е изцяло обкръжен от съветски сили.

„ Руските въоръжени сили трансформират града в пепел “. Украинският президент Володимир Зеленски осъди от своя страна цялостната обсада на този град, който съветската войска се пробва да превземе от седмици.

„ Всички входове и изходи на града са блокирани (...) в Мариупол е невероятно да се внасят храна и медикаменти “, сподели той в неделя вечерта. „ Руските сили бомбардират конвои с филантропична помощ и убиват водачите “, добави той.

Около 2000 деца също са били отведени в Русия, сподели той. " И това значи отвлечени. Защото не знаем къде тъкмо са. Някои са с родителите си, други не. Това е злополука ", сподели той.

По информация на районната администрация, доставките на вода, ток и газ в града са прекратени поради бойните дейности. Тези известия от украинска страна пристигнаха, откакто Русия съобщи, че ще концентрира нашествието си на изток.

В същото време Украйна разгласи, че си е върнала контрола върху няколко села в серия от контраатаки, в това число на изток от Харков и северозападно от Мариупол. А ръководителят на украинското военно разузнаване съобщи, че Русия се пробва да изтъквам " сътвори Северна и Южна Корея в Украйна ".
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР