Русия е атакувала Харков с дронове и ракети през нощта,

...
Русия е атакувала Харков с дронове и ракети през нощта,
Коментари Харесай

Русия атакува Харков с дронове и ракети

Русия е атакувала Харков с дронове и ракети през нощта, оповестиха украинските военни в петък сутринта.

Новината идва на фона на продължаващи тежки сражения за контрола над Бахмут и други основни градове в източната част на Донецка област.

Руските сили са нанесли девет ракетни удара по гражданската инфраструктура в Харков, изстреляни от зенитно-ракетни комплекси С-300, както и 10 ирански безпилотни летателни апарата " Шахед ", заяви в ежедневния си отчет Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна. Според известието девет от десетте дрона били свалени.

Службите за незабавна помощ правят оценка обстановката на място. За момента не се оповестява за жертви. " Врагът продължава да подценява законите и обичаите на войната, като употребява тактичност на гнет против мирните жители на нашата страна ", споделиха военните.

Около Бахмут украинските бранители са отблъснали 22 офанзиви през последните 24 часа, както и в Авдиивка, Лиман и Марийка. Един граждански е умрял, а други шестима са били ранени при съветския обстрел на региона към Бахмут, написа в Телеграм в петък губернаторът на Донецка област Павло Кириленко.

Бахмут е миньорски град с население от 70 000 души преди войната. Той се трансформира в епицентър на съветската атака за надзор над Източна Украйна. Смята се, че в града, който е съвсем напълно опустошен, са останали към 2000 цивилни.

В Южна Украйна град Запорожие е бил обект на нощен обстрел от страна на Русия. Има вреди на гражданската инфраструктура, заяви в Телеграм секретарят на Запорожкия градски съвет Анатолий Куртев. По негови думи няма потърпевши хора.

Новините от бойното поле идват на фона на известие на украинския президент Володимир Зеленски, с което той означи 400-ия ден от пълномащабното навлизане на Русия. Зеленски сподели, че Украйна приготвя идващите си стъпки, само че не загатна категорично за предстояща контраатака.

Украински военни командири споделят, че скоро може да се чака контраатака, като Зеленски казапо-рано през седмицата, че Киев към момента чака " задоволително оръжия ", преди да предприеме огромни офанзиви.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР