Русия достигна максимума на своята ударна мощ, а пикът на

...
Русия достигна максимума на своята ударна мощ, а пикът на
Коментари Харесай

Глен Грант: Да не забравяме, че хибридните операции на Кремъл откриха пътя към истинската война в Украйна

Русия доближи максимума на своята ударна мощност, а пикът на успеваемостта ѝ мина. До края на 2022 Украйна може да си върне изгубените територии. Това твърди някогашният американски военачалник Бен Ходжис.

Според него Русия не разполага с други средства за ескалация на спора, с изключение на нуклеарното оръжие, на това е " извънредно малко евентуално ". Войната на Русия ще се води и ще бъде решена с стандартно оръжие. Затова Киев се нуждае от повече съвременни оръжия и военно образование и в този момент е моментът да се постави завършек на " помощта на час по лъжичка ". Заедно с други американски военни, политици и анализатори от американската администрация той упорства на Украйна да бъдат предоставени още по-интелигентни оръжия - като ракетите ATACMS (Army Tactical Missile System) с обхват на деяние до 300 километра. Така ще бъде нараснала ударната мощност на украинската войска, а съветската военна инфраструктура ще бъде задоволително отслабена, и Украйна ще може да стартира своята огромна контраатака, уверен е ген. Ходжис.

Мнението на генерала споделя английският специалист по сигурност и защита Глен Грант. На страницата си във Facebook той разгласява пост, в който като се изключи че приема тезите на ген. Ходжис, акцентира още няколко обстоятелството, които би трябвало да се имат поради, когато се проучва спора в Украйна, с цел да бъдат избегнати нежелани провокации.

Вижте целия пост на Глен Грант: 

Съгласен съм (с ген. Бен Ходжис – бел. ред.). Трябва обаче да се мисли и за хибридната война (която Русия води – бел.ред.). Ясно е, че мнозина считат, че член 5 (от Договора на НАТО – бел.ред.) е използван единствено при положение на всеобща офанзива с танкове или нуклеарен удар. Това е рисково, тъй като Путин може да ги употребява, само че той е и в положение да разшири  хибридна война по подобен метод, че тя да нарастват по интензитет без да има съответстващ отговор от страна на демократичните нациите. Нека да забележим – в  Обединеното кралство беше използвана  радиоактивна отрова, в България и Чехия имаше  детонации на муниции, в Украйна влязоха дребни зелени човечета, в Германия са купени редица политици, в Черна гора бе изработен опит за завладяване на страна преди присъединението към НАТО, в този момент в Албания се офанзива отбранителната промишленост и двама бойци са потърпевши и са в болница. Всичко можеше да бъде доста по-лошо, само че всички тези акции на Кремъл бяха значително пренебрегнати - следствието е, че хибридните офанзиви останаха без отговор и това откри път към една същинска война. Трябва да сме доста по-бдителни за идващия кръг от провокации.

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР