Русия доставя системи за противовъздушна отбрана С-400 на Индия по график - представител на отбраната

...
(Ройтерс) - Русия ще достави поръчка на системи за противовъздушна
Коментари Харесай

(Ройтерс) - Русия ще достави поръчка на системи за противовъздушна отбрана С-400 на Индия в рамките на договорения срок, цитира агенция Интерфакс високопоставен руски служител по експорта на отбраната в понеделник.

Индия е най-големият вносител на оръжия в света и все още използва предимно руска технология за традиционни оръжия, но официални лица в Ню Делхи изразиха загриженост, че войната на Русия в Украйна може да забави планираното доставки на оръжия и оборудване.

"Производството на зенитно-ракетни системи С-400 "Триумф" се извършва по график", цитира Интерфакс Дмитрий Шугаев, ръководител на Федералната служба за военно-техническо сътрудничество на Русия , както каза.

„Очаква се доставката на оборудването на системата S-400 Triumf да бъде завършена в рамките на договорения срок“, каза той в коментари, направени по време на събитие на въоръжените сили.

Индия закупи единиците на системата за противовъздушна отбрана S-400 Triumf през 2018 г. за 5,4 милиарда долара. Три от системите са доставени, а още две все още се чакат.

Доставките са планирани да приключат до края на 2024 г., според Интерфакс.

Индийските военновъздушни сили казаха през март, че войната в Украйна задържа жизненоважни отбранителни доставки от Русия.

Ню Делхи се стреми през последните години да диверсифицира вноса или да го замени с домашно произведен хардуер.

Той купува френски бойни самолети, израелски дронове и американски реактивни двигатели. Но Русия все още представлява 8,5 милиарда долара от 18,3 милиарда долара, похарчени от Индия за внос на оръжия от 2017 г. насам, според данни от Стокхолмския международен институт за изследване на мира.

(Доклад от Феликс Лайт; Написано от Гарет Джоунс; Редактиране от Тоби Чопра и Шарън Сингълтън)

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР