Русия добави активиста Гари Каспаров към списъка с терористи и

...
Русия добави активиста Гари Каспаров към списъка с терористи и
Коментари Харесай

Русия обяви активиста Гари Каспаров за терорист

Русия добави деятеля Гари Каспаров към листата с " терористи и екстремисти ", оповестиха съветските държавни медии.

Бившият международен първенец по шахмат е неприкрит критик на режима в Кремъл.

" Със гибелта на Навални Путин е изпратил сигнал, че може да прави каквото си желае ", сподели Каспаров след гибелта на опозиционера Алексей Навални.

Решението на съветската работа за финансово разузнаване бележи забележителна ескалация в репресиите на съветското държавно управление против инакомислещите, изключително против високопоставени фигури като Каспаров, които се опълчват на режима и политиката на президента Владимир Путин.

Гари Каспаров, в миналото прочут като народен воин поради несравнимите си достижения в шаха, се трансформира в един от най-големите съперници на Кремъл след отдръпването си от професионалния спорт.

Неговият преход от гросмайстор по шах до политически деятел бе провокиран от желанието да види демократична Русия, свободна от корупция и автокрация.

През годините Каспаров употребява платформата на световната си популярност, с цел да осъжда властническата политика на Путин, да поддържа демократичните придвижвания и да приканва за наказания против съветски чиновници, участващи в нарушавания на правата на индивида.

Участието на Каспаров във образуването на Антивоенния комитет измежду съветски общественици в заточение в допълнение затвърди позицията му против Кремъл, изключително на фона на продължаващата военна инвазия в Украйна.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР