Русия денонсира Договора за обикновените въоръжени сили в Европа, съобщи

...
Русия денонсира Договора за обикновените въоръжени сили в Европа, съобщи
Коментари Харесай

Русия денонсира Договора за обикновените въоръжени сили в Европа

Русия денонсира Договора за елементарните въоръжени сили в Европа, заяви БНР. Президентът Владимир Путин подписа декрет, с който назначава заместник-министъра на външните работи Сергей Рябков за собствен представител при разглеждането на въпроса в двете камари на Народното събрание.

Договорът за елементарните въоръжени сили в Европа беше подписан през 1990 година в Париж сред тогавашните 16 страни-членки на НАТО и шестте страни от Организацията на Варшавския контракт.

С него бяха въведени ограничавания върху военната техника в Европа в пет категории: танкове, бронирани машини, артилерия, бойни самолети и вертолети.

През 99-а в Истанбул беше подписан освежен вид на документа, който беше утвърден едвам от четири някогашни руски републики - Русия, Беларус, Казахстан и Украйна.

През 2007 година Владимир Путин издаде декрет, с който прекрати присъединяване на Русия в интернационалното съглашение, до момента в който то не бъде утвърдено от натовските страни. Ратификацията по този начин и не се състоя и през 2015 година Русия разгласи, че приключва присъединяване си в съвещанията на Съвместната консултативна група по контракта.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!  

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР