Русия даде одобрение за производство на ваксина Covid-19 Sputnik V

...
Русия даде одобрение за производство на ваксина Covid-19 Sputnik V
Коментари Харесай

Русия даде зелена светлина на Сърбия за производство на Sputnik V

Русия даде утвърждение за произвеждане на ваксина Covid-19 Sputnik V в Сърбия , оповестява Агенция Франс Прес.

" Първата фаза от производството на съветската ваксина Sputnik V на територията на Сърбия е авансово утвърдена, " съобщи в изказване министърът на нововъведенията на Сърбия Ненад Попович.

Съобщението е направено, откакто делегация от специалисти от съветските министерства на индустрията и търговията, Руския фонд за директни вложения (RDIF) - който финансира имунизацията - и държавния институт по медикаментите на балканската страна посетиха основания в Белград институт по вирусология .

" Те са удовлетворени от видяното в института " Торлак ", изясни министърът.
 Вучич: Сърбия ще създава съветската ваксина
Вучич: Сърбия ще създава съветската ваксина " Спутник V "

Сърбия е на четвърто място в света след Израел, Англия и Съединени американски щати

Друга група съветски специалисти би трябвало да посети Сърбия в границите на идващите 15 дни , с цел да реши какви механически и софтуерни условия би трябвало да бъдат изпълнени , с цел да се разреши пълномащабно произвеждане на имунизацията на сръбска територия, добави той.

Сърбия. Досега в страната със седем милиона души са имунизирани над 600 000 души .

Сърбия, която се стреми да се причисли към Европейския съюз , само че също по този начин поддържа внимателен баланс на връзки с Китай и Русия , употребява три ваксини - Sputnik V, китайския Sinopharm и американско-германската Pfizer/BioNTech.

От началото на пандемията страната е удостоверила повече от 400 000 инфекции и повече от 4 000 смъртни случая от респираторно заболяване.

По-рано министър председателят Ана Бърнабич благодари на Китай , както и на президента Си Дзинпин за поддръжката на Сърбия по време на битката й с ковид.

" Получаваме контингент от 500 000 ваксини. Това значи, че имаме 1 500 000 ваксини Sinopharm в Сърбия , което с отлична организация на имунизацията ни разреши да бъдем втората страна в Европа и седмата в света по брой имунизирани ", разяснява тя.
 Подценихме ли съветската ваксина?
Подценихме ли съветската ваксина?

Да, рядка победа за Кремъл, само че не би трябвало ли твърда позиция на съдружниците против съветския режим, пита " Вашингтон пост "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР